Hoppa till sidans innehåll

Peken ny förbundskapten för Sprintlandslaget i Kanot!

2016-09-19 10:11
Den nya organisationen för Kanotsprintlandslaget börjar ta form och under förra veckan blev det klart med den första tredjedelen - Per-Erik ”Peken” Rönnestrand kliver in som Förbundskapten.
  • Uppdaterad: 2016-09-19 10:38

En rutinerad förbundskapten kliver in i en ny idrott i och med att Per-Erik ”Peken” Rönnestrand axlar rollen som ny förbundskapten. Med hans gedigna erfarenhet från elitidrott och goda förmåga att leda lag och ledarteam samt skapa en positiv stämning vill Peken nu leda Svensk kanots framgångsrika Sprintlandslag.

- Det känns spännande och stimulerande att komma tillbaka till elitidrotten igen. Jag kommer in utifrån och kan se verksamheten med nya och förhoppningsvis friska ögon. I den roll jag får nu tror jag det är en styrka, med tanke på att jag kommer att ha två tränare med mig som står för den kanotspecifika kompetensen, säger Peken.

Peken, för många känd som förbundskapten för det svenska skidlandslaget (längd) i början av 2000-talet, tar med sig en flerårig erfarenhet som ledare in i sin nya roll. Först och främst kommer fokus att ligga på att lära känna verksamheten och lyssna av alla aktiva i landslaget för att kunna göra en analys av läget. En analys som sedan får ligga till grund för att sy ihop ett system som ger en trygg och utvecklande miljö. Framförallt för de aktiva i landslaget men Peken lyfter även betydelsen av en röd tråd mellan de olika landslagen och det vikten av fungerande klubbar med duktiga klubbtränare.

- Jag går in i det här arbetet med en oerhörd respekt och lyhördhet. Jag vill läsa av behovet och sen tratta ner det på ett konstruktivt sätt. Där ser jag inte att kanot är speciellt på något sätt utan till mångt och mycket liknar andra idrotter. Där kan och ska jag tillföra, slår Peken fast.

Peken blir alltså ny Förbundskapten och kommer att leda landslagsverksamheten tillsammans med två Förbundstränare. Arbetet med dessa två tjänster är i sitt slutskede och kommer att presenteras inom kort.

Mer information och kommentarer

Per-Erik ”Peken” Rönnestrand, Förbundskapten Sprintlandslaget Kanot

Telefon: 070-513 94 83

Börje Andersson, Ordförande Slätvattenkommittén Elit, SKF

Telefon: 070-551 67 44

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info