Hoppa till sidans innehåll

Pekens första sprinttrupp uttagen!

2016-09-30 13:52
I slutet av oktober kallar den nya landslagsledningen i Sprint till sin första samling. En uppstartshelg i Nyköping med både träning, tester, information och samtal på agendan.
  • Uppdaterad: 2016-09-30 17:08

Den färska Förbundskapten Peken Rönnestrand passade på att träffa flera av de landslagsaktuella kanotisterna i samband med Höstregattan. Och nu presenterar den nya landslagsledningen sin första trupp. 

En trupp som bjuder både på nytt och gammalt där etablerade världsstjärnor blandas med nya landslagskanotister.

Kanotisterna från OS i Rio finns med alla fyra; Linnea Stensils, Karin Johansson och Sofia Paldanius på damsidan samt Petter Menning. I övrigt på damsidan finns Moa Wikberg och Ania Zagorska med. Wikberg som bl.a. avslutade säsongen mycket starkt under Höstregattan i Jönköping förra helgen och Zagorska som kliver in i seniorlandslaget för första gången efter en fin första seniorsäsong.

På herrsidan får Menning sällskap av ytterligare elva kanotister. Joel Elenius och Erik Sandbacka, som sånär fick en plats i Rio på K2 200 m. Utöver dessa tre till 200 & 500-specialister i Johan Lilja, Jesper Melvinger och David Johansson. Dessa sex mer utpräglade kortloppskanoner kompletteras med sex stycken 1000 m-kanotister. Fjolårets VM-K4 med Martin Nathell, Albert Petersson, Joakim Lindberg och Jonny Blixt är alla med. Dessutom Henrik Strand som även suttit med i K4:an och kört en del K2samt Fabian Paldanius som debuterar i A-truppen.

Utöver de 17 kanotisterna i landslagstruppen presenteras även en 8 kanotister stark Observationstrupp.

Ni hittar hela Landslagstruppen och Observationstruppen till landslagets första aktiviteter här.

En grovplan för att dra igång verksamheten inför 2017 är lagd och först ut är en upptaktshelg i Nyköping. Under helgen kommer den nya landslagsorganisationen i sin helhet att presentera sig själva och inte minst deras tankar och upplägg inför säsongen 2017 och framåt.

Upptaktshelg, 28-30 oktober, Nyköping

Till upptaktshelgen vill landslagsledningen samla dels Landslagstruppen och Observationstruppen, men även de kanotister som i dagsläget inte ingår i någon av trupperna men som aspirerar på en landslagsplats och har målsättningen att slå sig in i truppen.

Ni hittar hela kallelsen till upptaktshelgen, med mer information om innehåll och anmälan här: Kallelse, Upptaktshelg 28-30 oktober, Nyköping

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info