Hoppa till sidans innehåll

Petter fyra - tillbaka i världstoppen!

27 JUN 2019 18:27
Den avslutande dagen av European Games i Minsk bjöd på idel finaler. Petter Menning blev fyra på K1 200 m, endast en dryg tiondel från bronset. Därutöver dubbla 8-platser av Linnea Stensils och Jocke Lindberg.
  • Uppdaterad: 27 JUN 2019 18:27

Petter Menning är tillbaka i den absoluta toppen efter ett skadedrabbat fjolår. Idag blev han fyra i finalen över 200 m under European Games i Minsk. Det skiljde endast 0.135 sek upp till bronset och ca 0,5 sek upp till guldet som fransmannen Maxime Beaumont paddlade hem. Ett styrkebesked från Petter som visar att han är att räkna med när det ska göras upp om VM-medaljer och OS-kvalplatser under VM i Szeged i slutet av augusti.


Petter där han hör hemma - mitt i finalfältet huggandes efter medaljer!

Även Linnea Stensils paddlade final, hon slutade åtta på K1 500 m. Ett slitigt lopp i hård motvind där hon inte riktigt kom upp i samma standard som vi vant oss vid de senaste åren. Ändock, starkt att vara i final och med i toppen. Efter finalmissen på K1 200 m under gårdagen i en mycket tight semifinal blev det en viss revansch då Linnea övertygande vann B-finalen med god marginal ner till tvåan och visade att det är i A-finalen hon hör hemma.


Stolpe ut för Linnea när hon missade finalen på 200 m, dock liten revansch i och med
en storseger i B-finalen!

Tävlingarna avslutade med 5000 m-loppen. Julia Lagerstam var först ut i damernas lopp. Hon stod för en fin insats när hon paddlade in på en tolfteplats.


Internationella 5000 m-lopp är tuffa - full fart från start. Julia Lagerstam gjorde det bra och kämpade i mitten av fältet, slutade till sist på en tolfteplats.

Jocke Lindberg, den dubbla 5000 m-bronsmedaljören från VC-tävlingarna tidigare under säsongen, avslutade svenskloppen med att återigen bjuda på ett bra lopp. Han slutade på en åttondeplats efter ett starkt lopp. 47 sek upp till vinnande ungraren Balint Kopasz.


Jocke Lindberg mäktade inte att haka på förstaklungan men var aktiv loppet igenom -
här uppe och drar i en av vändningarna.

I samband med tävlingarna hölls även en ceremoni för att rätta till prispallen från de senaste European Games 2015. I samband med denna fick Petter Menning en välförtjänt upprättning och motta guldet! 


En fyra års lagrad medaljceremoni hölls i Minsk när Petter rättmätigt fick ta emot guldmedaljen från senaste European Games.

Alla resultat från European Games finns här.

Nu väntar SM-tävlingar i Malmö där Maraton-SM avgörs i samband med SM-veckan. Bl.a. kommer Jocke Lindberg till Malmö för att köra både Shorttrack (direktsänds i SVT på måndag kl.11.00!) och Maratonloppet.

Sedan är det dags för Sprint-SM i Nyköping mellan 16-21 juli innan landslagstruppen skruvar om siktet fullt ut till VM-tävlingarna i ungern tredje helgen i augusti. 

Mer inlägg och bilder både från Minsk och landslagets fortsatta verksamhet hittar ni på deras facebooksida.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan

 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info