Hoppa till sidans innehåll

Premiär för Sprintkanotisterna!

2018-04-20 11:21
För en stor del av de svenska landslagskanotisterna inleds idag tävlingssäsongen med CPH Spring Regatta i Köpenhamn. På plats finns inte minst fjolårets VM-silvermedaljör Karin Johansson!
  • Uppdaterad: 2018-04-20 11:21

CPH Spring Regatta på Bagsvaerd, där Sprint-och Parakanot-VM 2021 kommer att avgöras, har blivit en traditionsenlig säsongsstart för delar ur den svenska Sprinteliten på junior- och seniorsidan. Så även i år då tävlingen utgör en första uttagningstävling för säsongen 2018. Om två helger är det sedan dags för den svenska premiären då Vårregattan arrangeras på Rocksjön och Jönköping Energi Arena.

Landslaget har en fin vinter- och vårträning bakom sig med bl.a. ett par vårläger på varmare ort med mycket paddling. Nu finns flera av dem med på startlinjen på Bagsvaerd för att mäta sig med resten av den nordiska eliten. Tuff konkurrens väntar då merparten av både de norska och danska toppkanotisterna finns på plats, däribland trefaldige VM-guldmedaljören Rene Holten Poulsen och OS-silvermedaljören Emma Jörgensen. Det saknas dock inte svenska utmanare med tunga meriter.

Karin säsongsdebuterar - Moa och Linnea väntar in svenska premiären

Karin Johansson laddar inför en ny säsong, och hon gör det med ett succéfyllt 2017 i ryggen. VM i Racice blev en finalkavalkad med idel topplaceringar som toppades med VM-silver på K1 1000 m. Även om tävlingarna i helgen inte utgör säsongens mål blir det intressant att följa Karin, inte minst på silverdistansen 1000 m.

Hon får dock inte sällskap av K2-partnern från VM (där det blev final på både 500 & 200 m), Moa Wikberg. Moa är på Mallorca och tränar och väntar in den svenska premiären på Rocksjön innan hon drar igång årets tävlingssäsong. Moa är där tillsammans med Linnea Stensils, som också lämnade 2017 med tunga meriter i bagaget. Dubbla medaljer på U23-EM samt sin första världscupseger i karriären då hon vann K1 200 m i Belgrad.

Martin Nathell laddar för nya storlopp

Det är många spännande svenska herrar anmälda till helgens tävlingar. Bland de mest namnkunniga finns Martin Nathell som under 2017 flyttade fram positionerna rejält internationellt.

 

På U23-VM paddlade han till sig ett brons på K1 1000 m. Ett par veckor senare slog han personbästa i seniorsammanhang när han knep en plats i B-finalen där han blev femma (14:e totalt) på samma distans och toppade även det med en tolfteplats på 5000 m-loppet. Fjolårets VM-finalist på K1 200 m, Petter Menning, är kvar hemma i Vaxholm och skjuter på tävlingspremiären.

Följ tävlingarna

Tävlingarna startar idag, fredag, kl.16.00 med inledande heat på 1000 m. Sen fortsätter loppen hela helgen. Här hittar ni startlistor och resultat: CPH Spring Regatta

Bäst och mest följer du landslaget på deras facebooksida och ta del av uppdateringar, bilder och filmklipp: Swedish Sprint Kayak Team

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo wwl_logo_blue


 

Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info