Hoppa till sidans innehåll

Rekordmånga deltagare och stort engagemang!

2018-01-22 12:32
I helgen gästade drygt 125 tränare, ledare och aktiva Bosön för att delta på SKF:s Tränarkonvent och/eller Arrangörsträff för Slätvatten. Även ett antal mindre träffar genomfördes under helgen.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Föresläningar, praktiska pass, workshops, samtal, diskussioner och presentationer. Helgen på Bosön innehöll det mesta när 125 deltagare gästade SKF:s Tränarkonvent och Tävlingsarrangörsträff för Slätvatten som pågick parallellt. Dessutom var Drakbåtslandslaget på plats för fysläger under helgen!

Redan under fredagskvällen inleddes programmet med träff för Unga Tränare som under tre timmar fick jobba både enskild och i grupp med att vrida och vända på tränarrollen. Många goda diskussioner bland de ca 45 deltagarna!  


På fredagskvällen samlades Unga Tränare i åldern 15-27 från 20-talet olika klubbar.

På lördagmorgon inleddes sedan helgens huvudträffar med gemensam introduktion innan träffarna fortsatte med olika parallella spår.

I samband med 2-rättersmiddag i vackra "Mästarvillan" delades priset "Årets Kanotist" ut till Karin Johansson som var en av deltagarna under helgen. 

En fullmatad helg avslutades sedan under söndag eftermiddag. Sammanfattningsvis en mycket bra helg med god stämning och många värdefulla möten. Lite extra glädjande under helgen var att ett antal, för sammanhanget, helt nya klubbar deltog. Dokumentation från helgen kommer att läggas ut på sidan där vi samlar allt material från SKF:s årliga Tränarkonvent, ni hittar den här.

På arrangörsträffen för slätvatten utvärderades fjolårets säsong och 2018 års säsong diskuterades igenom (kommer att publiceras här på kanot.com i mitten av februari). På programmet fanns även ett mycket uppskattat pass kring "Krishantering" som leddes av Resursteamets Håkan Ekstedt, som kunnigt och engagerat lyfte vikten av att ha en plan och beredskap för att både förebygga och kunna hantera olika krissituationer.

Här är några bildnedslag bland tre av helgens alla träffar:


Håkan Ekstedt engagerade och utbildade inom "Krishantering och Krisplan", ett av många uppskattade pass i helgen.


Helgen innebar även uppstart för satsningen "Familjepaddling 2018". Representanter från de 10 utvalda föreningarna samlades en stund för information, presentation och planering. Härlig blandning av klubbar från Luleå i norr till Ängelholm i söder och från flera olika grenar!

 
Sofia Paldanius gästade och höll en uppskattad föreläsning om att leda och träna aktiva.

 
Fysioterapeuterna Anna Bjerkefors och Anna Åberg guidade kring "Kanotspecifik Styrketräning". Passet innehöll både teori och praktik.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info