Hoppa till sidans innehåll

Ro & Paddla för Musikhjälpen

2016-12-05 11:41
Mellan den 12-15 december kommer det att ro och paddlas från Stockholm till Örebro som ett initiativ till att bidra till årets upplaga av Musikhjälpen. Drygt 20 mil väntar och det finns alla möjligheter att haka på under hela eller delar av sträckan!
  • Uppdaterad: 2016-12-05 14:07

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008. P3 SVT/SVT Play direktsänder från studion i Örebro för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år och i år riktas fokus mot: Barn i krig har rätt att gå i skolan.

Bland många initiativ för att samla in pengar finns ett som med kanotögon sett sticker ut i mängden - Ro & Paddla för Musikhjälpen. 

Måndagen den 12:e december startar färden med sikte mot Örebro. Den drygt 20 mil lång sträckan kommer att delas upp i fyra dygnsetapper med runt 5 mil varje dygn.

Starten går vid Stockholms Stadshus kl.9.00 på måndag och sedan ros och paddlas det till glasburen på Stortorget i Örebro som i år utgör studio/samlingsplats för Musikhjälpen.

Dessa premilinära sträckor räknar man med:

  • Måndag 12:e december: Stockholms Stadshus - Stallholmen/Selaön
  • Tisdag 13:e december: Stallholmen/Selaön - Västerås
  • Onsdag 14:e december: Västerås - Stora Sundby/Hjälmaresund
  • Torsdag 15:e december: Stora Sundby/Hjälmaresund - Glasburen, Örebro 

Ro & Paddla för Musikhjälpen du också

Det finns gott om plats på vattnet på rutten mot Örebro. Alla som vill och kan får gärna haka på. Finns det inte möjlighet att hänga med hela vägen - följ med en delsträcka eller möt upp någonstans längs vägen.

För mer detaljerad informtion rörande lån av kajak, logistik, boende, utrustning etc. kontakta This is a mailto link för mer info.


Vid sidan om den fysiska bössa som kommer att finnas med på vattnet till Örebro finns även en digital insamlingsbössa där du kan bidra.  

Mer om initiativet

Klicka gärna in på roochpaddlaformusikhjalpen.se för mer info, bilder och chans att följa kanotisterna live på färden mot Örebro.

Följ även facebook-sidan: Ro & Paddla för Musikhjälpen

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info