Hoppa till sidans innehåll

Short Track-fest i Trollhättan!

24 AUG 2018 16:34
Dubbeldebut för Short Track i Trollhättan! Första gången både på Alliansloppet Actionweek med en landskamp mellan Sverige och Norge samt första gången som grenen innehar SM-status.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2018 20:46

Short Track - kortversionen av traditionellt Kanotmaraton - tog idag för första gången plats på Alliansloppet Action Week i Trollhättan där grenen var en av grenarna i Nations Challenge, en landskamp mellan Sverige och Norge i flera olika idrottsgrenar.

Det blev fyra rafflande landskamper där juniorerna var först ut. I herrklassen blev det norsk seger medan Rebecca Gustafsson-Lönnroth segrade på damsidan. 

I damernas seniorklass blev det återigen ryckte Norge återigen till sig ledningen i landskampen vilket gjorde att ställningen var 2-1 till Norge inför seniorherrarnas race. Tio kanotister radade upp sig på startlinjen och det blev tätt från start. Norge gick starkt inledningsvis men sen fick Sveriges Jocke Lindberg upp farten och kunde inför sista vändningen precis efter det sista lyftet gå upp i spets. En ledning han inte släppte utan ökade farten hela vägen in mot mål och släppte aldrig in de norska kanotisterna i matchen. Därmed utjämnades landskampen och slutade 2-2, vilket ger 0.5 poäng i den totala landskampen.

Härlig Short Track-debut i Trollhättan efter ett gediget jobb av arrangeraden Trollhätte Kanotklubb!


Short Track-festen i Trollhättan livesändes med bra produktion!

Maratonhelgen fortsätter i Göteborg

Nu fortsätter långloppshelgen med SM i Kanotmaraton på Delsjön i Göteborg med Näsets Paddlarklubb som arrangör. K1 och K2 väntar för både ungdomar, juniorer, seniorer och masters.Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


 


 


 KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info