Hoppa till sidans innehåll

Sista lägret innan Drakbåts-EM

2017-07-03 11:41
På torsdag inleds Drakbåts-EM i ungerska Szeged. I helgen samlades hela seniortruppen på Bosön för ett sista läger inför årets första mästerskap.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Såväl dam-, herr- och mixedlagen inför nästa helgs EM samlades i helgen för en sista förberedelse med finjusteringar och uppladdning. 

På lördagen kördes tre pass i den mäktiga 20manna mixed-båten samt ett pass i 10manna dam och ett i 10manna mixed. Varje träningspass innehöll starter, korta lopp och samträningsmoment.

- Grovjobbet är såklart gjort för länge sedan och nu är det vårt allra sista finlir vi ägnar detta läger åt. Exempel på det kan vara vilka kommandon vi ska ha under långlopp, att träna på långloppsstart, hepp, hur vi snabbt tömmer båten på vatten utan att tappa fart ifall vi får in stora mängder vatten och såklart stillastående starter, säger Christoffer Carlsson, förbundskapten för seniorerna.

En stor hängivenhet i paddlingen kännetecknar det nuvarande landslaget. Under det senaste året har laget jobbat hårt och flera bitar har fallit på plats. Laget är också mycket flexibelt och under lägren provas ofta nya konstellationer, just för att snabbt kunna tänka om vid sjukdomar, skador eller andra omkastningar under tävling. En fördel, eller kanske en förutsättning, nu inför EM i Szeged där Sverige deltar med 20manna mixed, 10manna mixed, 10manna dam, 20manna herr och 10manna herr i seniorklassen, samt 10manna mixed i master 40+.

- Vi har lagt stort fokus på mixed under årets träningsläger, så både 10manna mixed och 20manna mixed kommer att bli intressanta att följa på EM. Vi har utvecklat vår egen stil, som väckt nyfikenhet i stora delar av drakbåtsvärlden, från Kina till Kanada, Ungern, Tyskland med mera, berättar Christoffer Carlsson.

För herrarnas del så är det ett bra driv framåt i båten, och det har skett stora tekniska framsteg i laget. Det blir första gången sedan 2012 som Sverige ställer upp i 20manna herr på ett internationellt mästerskap så det ska bli spännande att se hur långt det räcker. 10manna herr kommer att köras av samma personer som ska till VM i Kina i oktober, och de har haft tre separata Kina-läger utöver de ordinarie seniorlägren under året vilket gör att det är ett mycket samtränat lag som kör.


Damerna lägger det sista träningspasset bakom sig och blickar framåt mot EM i Szeged som inleds den 6 juli!

Damerna kör i år i en lite ny konstellation, med flera nya duktiga förmågor ihop med några rutinerade paddlare med bland annat EM-guld och VM-silver i bagaget. Årets besättning har återigen potential och damerna kommer att fortsätta gå från klarhet till klarhet under EM-veckan.

För uppdateringar från EM i Szeged, följ gärna Swedish dragonboat and outrigger på Facebook, där nyheter, resultat, bilder och filmer läggs ut kontinuerligt.

Truppen som deltog i helgen 

Alexandra Widelund, Örnsbergs KS

Anna Ljunggren, Malmö KK

Annika Nilsson, Lödde KK

Birgitta Lagerholm, Örnsbergs KS

Christoffer Carlsson, KK Eskimå

David Öberg, Kungälvs KK

Elin Thulin, Örnsbergs KS

Emil Zeidlitz, Örnsbergs KS

Erich Wikander Karls, Örnsbergs KS

Erik Podda, Kungälvs KK

Filip Arvidsson, Kungälvs KK

Hanna Begander, Malmö KK

Ivan Sundeman, Örnsbergs KS

Jennie Kindh, Malmö KK

Jenny Lanshammar, Örnsbergs KS 

 

 

 

Jenny Larsson, Malmö KK

Johan Furestad, Örnsbergs KS

Jonas Ullman, Örnsbergs KS

Kajsa Lanshammar, Örnsbergs KS

Katarina Forsberg, Malmö KK

Ludvig Ahlin-Hamberg, Stockholms PK

Ludwig Maringelli, KK Eskimå

Nils Wikander Karls, Örnsbergs KS

Oscar Schenström, Lödde KK

Phatthaphon Jörgensen, Oxelösunds KK

Simon Forsgren, Örnsbergs KS

Thiraphat Jörgensen, Oxelösunds KK

Tobias Antonsson, Uppsala PK

Tommy Karls, Örnsbergs KS

Vili Vunasau Naivalu, KK Eskimå

 

 

 

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info