Hoppa till sidans innehåll

Sista VM-lägret för Drakbåtsherrarna

2017-10-03 12:36
VM i kinesiska Kunming hägrar drygt två veckor bort, i helgen samlades herrlandslaget i Drakbåt i Malmö för ett sista träningsläger tillsammans innan mästerskapet.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Detta var det femte lägret för seniorherrarna, utöver de övriga regelbundna seniorlägren. Lägret innehöll flera roliga inslag med rekord, replika av tävlingsdag, maxlöpning och intervaller.

Lägret inleddes med ”Varvet på tid”. Ett varv på Malmös kanal är 4,3 kilometer och herrarna hade siktet inställt på att slå rekordet på banan som löd 23.58 från 2014. Några Malmö-paddlare slöt upp och körde OC6 som sparring, vilket gav fina resultat. En riktig urladdning på lördagsmorgonen resulterade i en kross av det gamla rekordet med den nya rekordtiden lydandes 22.32.

Det är ett tävlingsinriktat gäng, och den här typen av träniing taggar helt klart igång laget. Det var fruktansvärt jobbigt, speciellt kampen under den andra halvan kommer jag själv aldrig att glömma, säger Christoffer Carlsson, som också är förbundskapten för senior/U24.

En timme därefter var det dags för nästa urladdning, denna gång i löpspåret. De paddlare som inte ska till Kina har i veckan gjort löp- och styrketester i enlighet med det nya testbatteriet som nya landslagsfystränare, tillika VM- och OS-guldmedaljrören, Susanne Gunnarsson satt ihop. Seniorherrarna som ska till Kina väntar med styrketesterna till efter mästerskapet men genomförde löptestet som en del i formtoppningen. Flera fina tider tillika dagens andra fullständiga urladdning var ett faktum!

Därefter åts det lunch på Malmöhus slott och två pass på vattnet under eftermiddagen. Det första var ett specialpass inriktat på starter, och det andra var ett intervallpass med 2*10*”70/20” (3, 2) samt 2*10*”70/20” (4, 2). Vädret var behagligt med strålande sol, dock väldigt kylig vind. Trötta efter dagens fyra pass kom landslaget till dukat bord med mycket god tacos som våra underbara funktionärer lagat.

Den andra dagen kördes en replika av en tävlingsdag, med fokus på 500 meter. Inledande försöksheat, semifinal och final som om det vore på riktigt med uppvärmning, avpaddling, utvärdering med mera mellan varje lopp. Kreativa funktionärer kom dessutom med inslag som mycket väl kan inträffa under tävlingen, exempelvis att starten var uppskjuten tio minuter på grund av förseningar i programmet med mera.

En av landslagspaddlarna, Erik Podda Grahn från Kungälv, berättar:

Känslan efter lägret är mycket positiv. Både tekniken och takten satt som det skulle och trots att jag inte kunnat löpträna känns det som att jag kan ta i och hålla ut hela vägen. Det är alltid bra stämning i gänget och jag ser verkligen fram emot dessa läger både för gemenskapen och träningen.

Den 11 oktober bär det av till VM i Kunming och tävlingen startar den 18 oktober. Det är rekordtufft startfält i Sveriges klass och att tävlingen sker på 2500 meters höjd lär inte göra uppgiften lättare. 


Full fart - känslan är fin inför VM i Kina!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info