Hoppa till sidans innehåll

SKF inför digitalt "Licenskort"

29 JUN 2018 11:14
Över 500 svenska kanotister över 17 år ansöker årligen om "Tävlingslicens". Nu inför SKF ett digitalt Licenskort för dessa, som inom kort kommuniceras ut via angivna mailadresser.
  • Skapad: 29 JUN 2018 11:14

Svenska Kanotförbundet inför ett digitalt "Licenskort" för alla som innehar Tävlingslicens. Inom de närmsta dagarna kommer ett mail att skickas ut till den respektive persons angivna mailadress med information och länk till att ladda ner en app.

Kort om SKF:s Tävlingslicens

Från och med det år en aktiv fyller 17 år är det dags att ansöka om "Tävlingslicens". Licensen är en förutsättning för att få delta i Svenska Kanotförbundets sanktionerade tävlingar samt för att få representera Sverige i landslagssammanhang i våra olika grenar. Den försäkring, via Folksam, som licensen innebär är ett skydd vid såväl träning och tävling samt resa till och från träning och tävling. Licensen kan tecknas även av icke tävlingsaktiva kanotister, vilket dock är ovanligt.

Tävlingslicensen tecknas av respektive förening via föreningens IdrottOnline-sida. En förutsättning är att kanotisten som ska licensieras är inlagd i föreningens medlemsregister i IdrottOnline.

Tävlingslicensen ansöker föreningen om årligen för aktuella kanotister fr.o.m. det år de fyller 17 år. Kostnaden är 100 kr/licens, vilket faktureras klubben under senhösten.

Läs mer här: SKF:s försäkringar

Digitalt Licenskort

I samarbete med Cardskipper inför nu alltså SKF ett digitalt Licenskort. Det innebär att alla kanotister som innehar Tävlingslicens kan ladda ner och logga in i appen Cardskipper och där få upp sitt digitala Licenskort.

Kommunikationen sker via den angivna mailadress som är inlagd på respektive person i medlemsregistret i IdrottOnline. Saknas mailadress på en licensierad person kommer denne inte att få något mail och kan därmed inte ladda ner appen med sitt digitala licenskort, det innebär dock inte att personen inte innehar licens.

Som nämnts ovan kommer alltså ett mail att skickas ut inom de närmsta dagarna med information om hur ni går tillväga för att skaffa ert digitala Licenskort. En instruktion för hur du går tillväga hittar du här.

Varför ett digitalt Licenskort?

Syftet med att införa ett digitalt Licenskort är att att kanotisten på ett enkelt sätt ha koll på att hen har licens, kunna visa upp licensen vid behov samt lättillgängligt ha tillgång till licensuppgfiterna. Det ger även SKF en god möjlighet att effektivt kunna kommunicera med de licensierade kanotisterna. Både intern kommunikation såsom påminnelse om att det är dags att förnya licensen samt en möjlighet att synliggöra erbjudanden eller liknande.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


  KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info