Hoppa till sidans innehåll

SKF:s Tränarkonvent & Tävlingsarrangörsträff 2018

2017-10-23 11:58
En given höjdpunkt i början av året! SKF:s Tränarkonvent 2018 arrangeras 20-21 januari, med tjuvstart på kvällen den 19:e för några grupper. Konventet samkörs även denna gång med Tävlingsarrangörsträff för Slätvatten. Välkomna!
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

SKF:s Tränarkonvent 2018 arrangeras 19-21 januari på svensk idrotts utvecklingscentrum Bosön utanför Stockholm. Datumen har varit klara sedan länge och inom kort kommer inbjudan ut.

Anmälan, SKF:s Tränarkonvent

Anmälan till Tränarkonventet hittar ni här.

Anmälan till Arrangörsträffen hittar ni här.

Sista anmälningsdatum för båda träffarna är fredagen den 15/12.

En helg - flera träffar

2017 samkördes Tränarkonventet med Tävlingsarrangörsträffen för Slätvatten. Efter en rad positiva tillrop blir det samma upplägg även 2018. Dessutom håller vi fast vid förträffen redan på fredag kväll med Unga Tränare som bjuds in till en särskild träff. Slätvattenkommittén Elit kommer även att passa på att kalla till en träff för de tre Kraftcentren för att följa upp träffen som hölls i samband med Sprint-SM i Jönköping i somras. Önskar ni lägga ett kommittémöte eller någon annan slags träff i samband med helgen får ni gärna kontakta Dag Johansson.

SKF:s Tränarkonvent

En helg varje år samlar vi svensk kanots tränare/ledare och andra intresserade (aktiva, föräldrar etc) till en gemensam träff. Träffen är inte grenspecifik och blandningen mellan olika grenar stäker både förbundet i allmänhet och skapar grund för spännande utveckling och verksamhet. Syftet med Tränarkonventet är att skapa ett forum där tränare från olika klubbar får en möjlighet att lära nytt, utbyta erfarenheter och få inspiration inför sitt fortsatta tränaruppdrag.

Innehåll

Årets Tränarkonvent kommer att bjuda på en mängd olika aktiviteter; föreläsningar, gruppsnack och fysiska inslag. Programmet i detalj är inte spikat fullt ut ännu men en hel del av innehållet är klart:

  • Kanotspecifik styrketräning - teori & praktik - Anna Bjerkefors & Anna Åberg
  • Nationell träningsinriktning för ungdom/junior - Henrik Nilsson/Danny Hallmén
  • Leda ett landslag, lärdomar från 2017 och planen framåt - Peken Rönnestrand
  • C-paddling inom slätvatten på frammarsch - Annica Löf/Katarina Forsberg
  • Från OS-aktiv till tränare; spaningar & lärdomar - Sofia Paldanius
  • Vad gör framgångsrika klubbar framgångsrika - paneldiskussion
  • Klubbinformation & inspiration från SKF, inför 2018 och framåt - Dag Johansson

Fler programpunkter kommer att lägga in kommande månaderna för att komplettera programmet.

Unga Tränare

2017 års konvent inleddes redan på fredagkvällen med en träff för Unga Tränare. Runt 35 unga tränare samlades för en riktigt lyckad träff, något vi vill få till även 2018! Därför bjuder vi in till en träff enbart för Unga Tränare (i åldern ca 15-28 år) under fredagkvällen. Vi inleder med middag och har sen ett pass i en av föreläsningssalarna mellan ca 18-21.

Tävlingsarrangörsträff för Slätvatten 

Slätvattenkommittén Bredd samlar varje år representanter från alla arrangörer för att utvärdera, planera och utveckla tävlingsprogrammet. Årets arrangörsträff kommer, precis som 2017, att samköras med Tränarkonventet. Träffen är obligatorisk för minst en representant (men gärna fler) från varje arrangörsförening 2018. Mer info och ett mer detaljerat program kommer under november.

Träff med Kraftcenter

I samband med Sprint-SM genomfördes en träff för de tre Kraftcentren (Sthlm, Syd, Väst). I samband med Tränarkonventet planeras en uppföljningsträff. Mer information om tider och inriktning för denna träff kommer under november och i separata utskick till de olika Krafcentren.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info