Hoppa till sidans innehåll

Skicka in klubbens LOK-stödsansökan

2017-02-02 10:32
Dags för en återkommande påminnelse: 25 februari är sista dagen att ansöka om LOK-stöd för genomförda aktiviteter mellan 1/7-31/12 2016.
  • Uppdaterad: 2017-02-02 12:06

Kort om LOK-stöd

LOK-stöd (Lokalt Aktivitetsstöd), är ett ekonomiskt stöd för föreningsdriven barn- och ungdomsidrott och är en viktig inkomstkälla för barn- och ungdomsföreningar.

LOK-stöd kan sökas av alla kanotklubbar som har verksamhet för barn och unga i åldern 7-25 år.

Mer om LOK-stödet hittar ni på svensk idrotts supportsida svenskidrott.se

Ansök via klubbens IdrottOnline-sida

Ansökan görs halvårsvis via föreningens IdrottOnline-sida, senast den 25 februari ska ansökan för andra halvan av 2016 vara inskickad.

Har ni funderingar finns Riksidrottsförbundets LOK-stödsgrupp som stöd. 

  • Telefon 08-699 61 50
  • E-post This is a mailto link
  • Öppettider: Måndag-fredag klockan 08.30-16.00 (lunchstängt 12.00-12.30)

Ni kan även kontakta SKF:s Dag Johansson om ni har funderingar gällande LOK-stöd (eller andra föreningsfrågor). Det finns även stöd att få via er kontakt på ert Distriktsidrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna-distrikt som är en värdefull resurs kring det mesta av föreningens arbete och verksamhet. 

LOK-stödet ger alltså pengar direkt till föreningen som ett stöd för den verksamhet ni bedriver för barn och unga i åldern 7-25 år. Inrapporterat LOK-stöd ligger även till grund för bidrag som RF delar ut till alla specialidrottsförbund, däribland SKF.

LOK-stödssiffrorna ger även en möjlighet för att följa hur mycket verksamhet för barn och unga vi har inom svensk kanot. LOK-statistiken för vårterminen 2016 visade ett positivt trendbrott efter flera års tapp, en utveckling vi ska hålla kvar vid och vidareutveckla! För att få en så rättvis bild som möjligt av den verksamhet som faktiskt genomförs där ute i alla våra föreningar vill vi trycka extra på vikten av att rapportera in LOK-stödet.

Är ni tveksamma kring hur ni går tillväga, ni kanske aldrig har LOK-rapporterat tidigare, så tveka inte att höra av er till Dag Johansson så reder vi tillsammans ut hur ni gör.

Förändringar i LOK-stödsnivåer 2017

Under 2016 har fler aktiviteter inom LOK-stödet rapporterats in än tidigare, inte bara inom kanot utan i Svensk idrott i stort. Klart positivt att det blir fler som idrottar, samtidigt blir det en ofrånkomlig effekt att fler ska dela på samma kaka. Det totala LOK-stödsbeloppet ligger kvar på 600 miljoner kronor under 2017. Det medför att beloppen per aktivitet inför 2017 har sänkts något. Det gäller ledarstöd, (från 24 till 21 kr) deltagarstöd (från 8 till 7 kr) och extra ledarstöd (från 6 till 5 kr). För att på sikt kunna behålla 2016 års nivå för LOK-stödet kommer därför RF att äska mer medel från regeringen.

Ökningen av LOK-stödsaktiviteter beror bland annat på höjningen av åldersgränsen från 20 till 25 år, som beslutades av RF-stämman 2014. Ökningen beror också på att det är större barnkullar i de yngre åldrarna än tidigare, att det ni finns fler externa administrativa system som kan läsa in aktiviteter i IdrottOnline samt att fler nyanlända deltar i idrottsföreningarnas aktiviteter.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info