Hoppa till sidans innehåll

Slagkraftig trupp uttagen till Sprint-VM!

12 JUN 2019 15:29
Förbundskapten för Sprintlandslaget Peken Rönnestrand presenterar en stark, och till stor del väntad, trupp till årets huvudmål - VM i Szeged, Ungern den 21-25 augusti.
 • Uppdaterad: 12 JUN 2019 15:29

Årets VM går av stapeln i i kanottokiga Ungern, i landets "kanot-huvudstad" Szeged mellan den 21-25 augusti. Årets VM har en extra krydda i och med en stor del av kvalplatserna till OS i Tokyo 2020 ligger i potten förutom möjlighet till goda prestationer, finalpaddlingar och medaljer!

Förbundskaptenen Peken Rönnstrand presenterar en mycket intressant trupp bestående av sex tjejer och åtta killar. Fram till VM kommer förberedelserna att se lite olika ut beroende på de aktivas individuella upplägg och vilka besättningar som ska köras. Hela truppen kommer även att finnas på plats på Sprint-SM i Nyköping som går av stapeln 16-21 juli och tävla i såväl K1 som besättning för sina respektive klubbar.

Truppen

Damer Herrar
 • Linnea Stensils, Vaxholms KS
 • Moa Wikberg, Karlstads PK
 • Melina Andersson, Bråvikens KK    
 • Ania Zagorska, Bengtsfors BoIS
 • Julia Lagerstam, Lödde KK
 • Karin Johansson, Lidköpings KF
 • Petter Menning, Vaxholms KS
 • Martin Nathell, Ängelholms RoKK    
 • Albert Petersson, KFK Södertälje
 • Henrik Strand, Luleå KK
 • David Johansson, Brunnsvikens KK
 • Erik Sandbacka, Vaxholms KS
 • Theodor Orban, Lödde KK
 • Joakim Lindberg, Finspångs KK

Enda tillskottet till truppen efter de säsongsinledande världscuptävlingarna är Karin Johansson. Karin som avslutade fjolårssäsongen tidigt med ett EM-Brons på K1 1000 m och tog sen ett break för att i januari bli mamma gjorde comeback i samband med den nationella regattan i Hofors den gångna helgen. Hon visade ännu en gång att lägstanivån är hög! Hon vann både K1 500 m och K1 1000 m, förvisso utan Linnea Stensils, Moa Wikberg och Melina Andersson på plats men med tanke på Ania Zagorskas och Julia Lagerstams övertygande säsongsöppningar var det ett mycket fint kvitto för Karin. Karin tog silver på VM 2017 och var olympier såväl i London som i Rio. De på förhand största förhoppningarna landar naturligt på Linnea Stensils. VM-brons på K1 200 m och totalseger i världscupen 2018. En lovande säsongsöppning med bl.a. fjärdeplats och brons på K1 200 m samt final på K1 500 m på både VC I och VC II. Den svenska dam-K4:an svarade för en stark VC II när de blev 11:a, även här förväntas en mycket intressant VM-start! Både Julia Lagerstam och Ania Zagorska har därutöver stått för goda resultat på 1000 m-distansen.


Jocke Lindberg och Linnea Stensils tog båda VC-medalj för några veckor sedan
och var två givna namn i Pekens VM-trupp.

På herrsidan har två VC-medaljer trillat in i Poznan och Duisburg, Jocke Lindberg vann brons först i Poznan och sedan igen i Duisburg! Att han får K1 5000-platsen på VM ligger nära till hands, väl där... Petter Menning är tillbaka efter skadefyllda 2018, och det med besked. Han var i final i Poznan och lär kunna vässa någon tiondel ytterligare på K1 200 m fram till VM. Martin Nathell och Albert Petersson, den starka svenska K2:an på 1000 m har inte varit i någon VC-final men väl tvåa i B-final, de är med där uppe och hugger. Den svenska K4:an tog ett steg framåt i och med tävlingarna i Duisburg och är B-finalmässiga, har en intressant period fram till VM att kapa ytterligare tid för att vara med och fightas om placeringar högre upp i fältet.

Kontakt

För mer information och kommentarer kring VM-uttagningarna, kontakta:

Peken Rönnestrand, Förbundskapten: 070-38 88 692

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan

 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info