Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Wahlen

Slalomlandslagen uttagna!

2017-04-11 09:11
Efter tre uttagningstävlingar två helger i rad är nu de olika landslagen i Kanotslalom klara att ta sig an årets WC- och mästerskapssäsong.
  • Uppdaterad: 2017-08-07 03:41

Efter det två inledande uttagningstävlingarna i Tacen förra helgen avslutades uttagningarna för årets landslagssäsong med tävlingar i Tyska Markkleeberg den gångna helgen. Det blev inga större förändringar då de kanotister som redan i Slovakien förra helgen befäste sin position. Årets landslagssäsong för Slalomkanotisterna kommer att bjuda på följande trupper:

K1, herrar

  • Isak Öhrström, Falu Kanotklubb
  • Fredrik Wahlén, Järfälla Kanot och Roddklubb
  • Erik Holmer, Nyköpings Forspaddlare (även kvalad till U23-truppen)

K1, damer

  • Amanda Fagerlund, Falu Kanotklubb
  • Monika Mitasikova, Falu Kanotklubb

K1, herrar U23

  • Max Karlsson, Floda Forsfarare

C1, herrar U23

  • Ludwig Palmcrantz, Nyköpings Forspaddlare

Helgens tävling

Startfältet höll hög klass med flertalet kommande världscup-kanotister. Isak Öhrström och Fredrik Wahlén gick som enda svenskar vidare till semi direkt från första kvalåket. I andra åket var det flera ur svensktruppen som paddlade bra och ytterligare tre blev klara för semi; Erik Holmer samt båda damerna Amanda Fagerlund och Monika Mitasikova.

Johan Strandberg, Max Karlsson och Vidar Bratt radade upp sig efter varandra på placering 12, 13 och 14 och missade därmed de 10 semiplatserna i det andra åket.

I semi var de båda Falupaddlarna Isak och Amanda snabbast bland svenskarna men nådde inte fram till en finalplats. Isak paddlade in som 25:a, 5 sek från en finalplats och Amanda blev 24:a runt 15 sek från topp 10 som gick vidare till final.

Helgens resultat hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info