Hoppa till sidans innehåll

Slalomlandslaget världscupdebuterar i Prag

2017-06-16 08:47
Kanotslalom och Kajakcross står på programmet när världseliten gästar Prag för årets första världscup. Wahlén, Öhrström och Holmer kvalar idag, fredag.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Två grenar står på schemat när Kanotslalomens världscup går av stapeln i Prag nu i helgen. Kanotslalom-tävlingarna inleder med kval idag, fredag, där tre svenskar deltar. Isak Öhrström, Erik Holmer och Fredrik Wahlén är tre av totalt 81 kanotister i herrarnas K1-klass. Det första kvalåket rullar igång kl.10.16, säkrar man inte en plats i semifinalen då kommer en ny chans i den andra kvalomgången två timmar senare.

Den relativt nya grenen Kajakcross finns också med på programmet i Prag. Bland Svenskarna är det Fredrik Wahlén som kör. Redan igår var han i vattnet och kände på banan under kvalet. Imorgon är det kvartsfinal där Fredrik paddlar i kvartsfinal 3. Senare i år är han, tillsammans med Freestyle-esset (och även duktiga Slalomkanotisten) Max Karlsson uttagna för till det svenska landslag som kommer att paddla det första officiella världsmästerskapet i Kajakcross. En tävling som körs i franska Pau i månadsskiftet september/oktober.

Följ svenskarna i Prag här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info