Hoppa till sidans innehåll

Slalomvärldscupen igång - London var först ut, Bratislava nästa!

19 JUN 2019 13:21
Fyra svenska slalomkanotister var på plats i Lee Valley, London, när den första världscuptävlingen för säsongen gick av stapeln.
  • Skapad: 19 JUN 2019 13:21

Säsongens första Världscup i Kanotslalom kördes den gångna helgen på OS-banorna från 2012 i Lee Valley utanför London.

Fyra svenska kanotister, tre herrar och en dam, fanns på plats. Ingen av svenskarna lyckades knipa en plats i semifinalen, men det var väldigt nära för samtliga herrar. Isak Öhrström var ytterst nära direkt i första kvalåket, hade snabbheten för semifinal men två islag, och därmed fyra tilläggssekunder ställde honom precis utanför. Även Fredrik Karlsson var tidsmässigt mycket nära en plats i semifinalen i förstaåket. I andraåket där nya semifinalchanser låg i potten var det Max Karlssons tur att vara svidande nära semi, ett islag grusade dock de förhoppningarna. Monika Mitasikova körde bra i damklassen men var tidsmässigt en bit ifrån vidare avancemang. 

Resultatmässigt bäst gick det i grenen Extremslalom där Max Karlsson och Fredrik Wahlén körde. Båda två tog sig vidare till kvartisfinal från kvalomgången. Bäst gick sedan Max som forsade fram till semifinal, väl där blev det alltför tufft och det blev ingen finalpaddling, men en stark åttondeplacering!

Tävlingen i video-och resultatform hittar ni här: VC I, Lee Valley

Redan nu till helgen väntar VC II i Bratislava, Slovakien. Nya chanser till fin paddling!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan

 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info