Hoppa till sidans innehåll

Sollentuna KS firade 50 år!

22 OKT 2018 23:11
I lördags firades Sollentuna Kanotsällskaps 50-åriga födelsedag av sina medlemmar, som dukade upp till fest och hyllade ett halvt sekel med verksamhet i föreningen. Stort grattis Sollentuna KS!
  • Skapad: 22 OKT 2018 23:11

Sollentuna SK firade sitt 50 årsjubileum med en stor fest där ett 80-tal festglada kanotister deltog. Utställning, underhållning, dans och god mat bjöd den välorganiserade festkommittén på.

Klubben bildades 1968 av Ingrid och Brollan Wallgren som ett försök att få ambitiösa Sollentunatjejer att få närmare till kanotvatten. Alternativet var att cykla den långa vägen till Kanotklubben Glid.

Klubben fick en flygande start och var under 1970-talets första hälft den mest framgångsrika klubben på damsidan i Sverige. Ing-Marie Svensson (idag Blom) deltog på OS 1972 och var mycket framgångsrik på internationella tävlingar och vann flera världscuplopp, en stor prestation mot ett systematiskt dopat östblock. Många SM och NM- medaljer blev det till Sollentunas övriga damer under denna tid.

En extra krydda under kvällen var att Svensk Kanotförbundets f.d. ordförande, Lasse Bennbäck, fanns på plats. Det var han som 50 år tidigare, 1968, beviljade Sollentuna Kanotsällskap medlemskap i SKF.


Ing-Marie Svensson (Blom) och Lasse Bennbäck gästade 50 årsfesten!

Idag har klubben 500 medlemmar, till största delen motionspaddlare men även ett antal tävlande på Mastersnivå och en början till spirande ungdomsverksamhet.

I alla år har klubben huserat i undermåliga lokaler vid sjön Norrvikens södra strand. Många uppvaktningar har gjorts hos Sollentuna kommun för att få hjälp med ett klubbhus men alltid har de stora bollsporterna kommit före. Nu äntligen har ett enträget arbete från klubbens styrelse med ordförande Johan Hedman ledamöterna Bengt Becker och Mats Cardell samt kassören Ketil Turner lett fram till ett kommande sjösporthus finansierat av Sollentuna kommun (de fyra poserar på bilden ovan).

Spaden ska inom kort sättas i jorden och det blir ett samprojekt med skridskoklubben i Sollentuna. Skridskoåkarna har sedan många år förtjänstfullt drivit den plogade isbanan 15 km vintertid runt Norrviken och hyr ut utrustning till allmänheten. Nu blir det ett gemensamt klubbhus som står klart under 2019!

Kanotförbundet har därför uppmärksammat klubbens arbete och under jubileumskvällen delades diplom ut och en förtjänstmedalj i Guld för klubbens arbete genom åren.

Vi säger tack till en fin sammanfattning av festkvällen och riktar såklart ett stort grattis till 50-åringen!  

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


  

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info