Hoppa till sidans innehåll

Spännande säsongsavslutning för Linnea Stensils

31 AUG 2018 15:48
Efter sitt succé-VM har Linnea Stensils landat hemma i Vaxholm en vecka. Nu väntar dock nya tävlingar innan säsongen 2018 sätter punkt. En världsturné som börjar i Ungern, går vidare till Kina och sen avslutas i Ryssland väntar.
  • Skapad: 31 AUG 2018 15:48

Linnea Stensils, Vaxholms Kanotsällskaps blixtsnabba 24-åring, sprängde nya gränser under VM i Portugal förra helgen. Hon kom hem med en bronspeng på K1 200 m och en sjätteplats på K1 500 m, hennes två första VM-finaler i karriären, att lägga till ett VC-finaler, EM-finaler och OS-finalen 2016.

Vi nådde en nöjd Linnea på väg till flygplatsen för att flyga ner till Ungern. Ett första stopp på en världsturné som tar sin början imorgon, lördag, i Budapest.

- Det blir lite mycket resande på kort tid de närmsta veckorna. Men det passar bra nu efter VM och jag ser framemot att möta några av världens bästa under lite andra former än normalt, det ska bli spännande. Nu imorgon är det Red Bull Sprint, en tävling mitt i Budapest som Ungerska Kanotförbundet bjuder in till. De har bjudit in några av världens bästa som ska göra upp på 100 m, två mot två och vinnaren går vidare. Lite som på sprintcupen vi kör på SM ibland, berättar Linnea.

- Det finns en del prispengar i potten som såklart lockar. Sen ska det köras mixade K2:or, något jag också ser framemot. Det ska bli kul, dels att få tävla men även att testa lite nya tävlingsformer och att få lära känna de andra aktiva på ett lite annat sätt nu när ingen har resten av sina landslagstrupper med sig

Mer om Red Bull Sprint på Ungerska Kanotförbundets facebooksida.

Sen väntar en dryg vecka på hemmaplan med träning innan det är dags för nästa race, då i Kina. ICF står som arrangör till först "Pre Super Cup" i staden Linyi i Kina den 18 september. Sen drar tävlingen vidare till ryska Barnaul där "Super Cup" avgörs 21-22 september.

- Det blir två roliga tävlingar att få vara med på, även här har endast några stycken kanotister från runtom i världen bjudits in till tävlingen. Vi har inte fått så mycket information om tävlingen ännu men i Kina tror jag att vi ska köra 600 m-race och i Ryssland blir det 350 m, säger Linnea. 

Två udda distanser med andra ord men som bör passa Linnea väl med tanke på de starka 200- och 500-resultaten från både VM och Världscuptävlingarna tidigare i år.


Nya lopp mot världens bästa sprintkanotister väntar för Linnea Stensils

Den sista tävlingen för säsongen 2018 återstår dock även efter Rysslandstävlingen.

- Den 6 oktober ska jag köra Aktersnurren i Nyköping, det blir en bra avslutning på säsongen, konstaterar Linnea (som för övrigt satt med i den vinnande K4:an 2017).

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


 


 


 KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info