Hoppa till sidans innehåll

Sprintjuniorer närmar sig säsongsdebut

2017-04-20 09:10
Det är bara en knapp månad till den svenska tävlingssäsongen i sprint drar igång. Men en del av juniorerna startar två veckor tidigare och drar igång tävlandet redan sista helgen i april med Copenhagen Spring Regatta.
  • Uppdaterad: 2017-08-07 03:41

Copenhagen Spring Regatta är Danmarks första uttagningstävling för året och håller mycket hög klass med alla danska elitkanotister på plats liksom fler bra paddlare från Norge i alla åldrar.

Den danska tävlingen finns inte med i Svenska Kanotförbundets ursprungsplan men är tillagd av juniorlandslagskaptenen Sofia Paldanius för att kunna ta ut en liten trupp till junior-EM som går i Serbien under midsommarhelgen.

- Detta blir enda uttagningstävlingen till EM och dit blir det endast en mycket liten trupp som åker främst för att lära inför VM som är årets stora mål, berättar Paldanius.

18 svenska juniorkanotister, 9 killar och 10 tjejer har anmält sig till regattan i Danmark och oavsett om det blir EM eller ej så är det en mycket bra tävling och en säsongsstart som inte har betydelse för årets övriga junioruppdrag, poängterar Sofia.

- Jag ser det som en chans att se juniorerna på tävlingsbanan för första gången. Det blir spännande att se om någon har tagit ett kliv upp under vintern och framför allt är det intressant att se hur dom svenska juniorerna står sig i nordisk konkurrens. Framför allt Danmark har kört väldigt bra på juniorsidan på stora mästerskap sista åren så det här är en bra värdemätare.

Intensiv helg

Juniorerna kommer köra K1 200, 500 och 1000m samt uttagna K2:or så det blir en mycket intensiv helg med många hårda lopp. Är det inte lite väl tufft frågar vi juniorkaptenen.

- Ja, visst blir det tufft men också nyttigt. På stora internationella mästerskap som EM så är alla lopp hårda från försök till final så jag ser det som bra förberedelser. Jag tvingar ingen att köra allt men har med det i mina beräkningar när jag tar ut laget hur många distanser man har kört.

Copenhagen Spring Regatta går på sjön Bagsvaerd som ligger nordväst om Köpenhamn. På lördagen den 29 april går försök och semifinaler och på söndagen den 30 april hålls alla finaler.

Helgens besättningar

Alla svenska besättningar inför helgen hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info