Hoppa till sidans innehåll

Sprint & Parakanotlandslaget varvar upp inför 2019!

23 OKT 2018 13:46
I helgen samlades Sprint & Parakanotlandslagetför i Nyköping för en upptaktsträff inför säsongen 2019. Lag- och individuell utveckling, beteende och kommunikation stod i fokus.
  • Uppdaterad: 23 OKT 2018 13:46

Landslaget lämnar en framgångsrik 2018-säsong bakom sig. Fyra mästerskapsmedaljer, en bunt Världscupmedaljer och Linneas totalseger i världscupen toppar en överlag hög leverans av många fina prestationer under den gångna tävlingssäsongen. Laget tog avstamp just i alla dess framsteg, summerat i en säsongssammanfattning i bild och film, när de samlades under fredagen:


Landslagssäsongen 2018 nedtryckt i dryga fyra minuter. Medaljerna, prestationerna och ett klassiskt Danny Hallmén-referat när Martin Nathell bärgade VM-guld, klart sevärt!

Närapå hela laget från träningsgrupp 1 och 2 samt några kanotister precis utanför träningsgrupperna var samlat tillsammans med Förbundskapten Peken Rönnestrand, Förbundstränarna Åsa Eklund och Peter Orban, Lagledare Anders Karlsson samt Medieansvarige Jörgen Westerlind. Den tredje förbundstränarren, Markus Oscarsson, var inte med under helgen men kommer att ingå i teamet även 2019.

Det var en fullspäckad helg där mycket fokus riktades mot lagutveckling, individuell utveckling, beteende och kommunikation samtidigt som ett par träningspass genomfördes. Kopplat till allas uppgift att som aktiv i landslaget ta ansvar för sin prestationsutveckling så att det gynnar såväl den besättning de är uttagna till som sin individuella utveckling.

Helgen genomsyrades av att alla behöver lyfta den individuella kapaciteten rent fysiskt för att laget ska lyckas att ta ytterligare steg. Alla behöver syna sin satsning på alla delar för att helheten skall bli bra och ge förutsättningar för maximal prestationsutveckling. 

Helgen innehöll även gruppdiskussioner med fokus på hur de inom respektive besättning skall ta nästa steg och att alla har ett stort ansvar inom besättningen. Varje besättning fick sätta mål och presentera både målsättning och vägen fram mot målen för de övriga. Hur och vad de ska träna och hur de behöver agera och kommunicera för att det ska bli så bra som möjligt.

Under några timmar på lördagen var idrottspsykologen (och kanotisen) Tommy Karls på plats utifrån sin roll som resursperson hos RF. Tillsammans med Tommy fick laget genomföra ett pass kring hur både enskilda aktiva och laget kan ta ytterligare ansvar för det de gör i sin satsning och hur det rimmar med den landslagsbok vi har. I landslagsboken samlas de ramar och normer som laget kommit överens tillsammans med säsongsplan, uttagningskriterier etc. Det uppdaterade dokumentet, Landslagsboken 2019, är precis i sin slutfas. Några ändringar och uppdateringar ska in och sen kommuniceras den ut.

Ett antal praktiska områden lösets också under helgen, exempelvis lämnades det avtal alla landslagsaktiva skriver under ut för genomläsning och signering. Nu fortsätter förberedelserna inför 2019 enligt plan för varje aktiv. Tre skidläger väntar framåt vintern och sen ett vårläger i Florida, som gör comeback som träningsort, i februari/mars och sen ett aprilläger i Portugal.

Följ landslagets på deras resa mot ett spännande 2019 via facebooksidan Swedish Sprint Kayak Team.


Bra tryck i K4:an med Moa Wikberg/Melina Andersson/Alva Johansen/Julia Lagerstam


Albert Petersson i fokuserad flygplansimitation


VM-medaljörerna från 2018 Linnea Stensils och Helene Ripa satsar vidare på K1 inför 2019.
Det utesluter dock inte besättningsträning, som här tillsammans i K2:an på stadion i Nyköping


Martin Nathell och Albert Petersson stod för flera fina K2-lopp under 2018,
med bl.a. både VC- och EM-final.


Ripa och Nathell i klassisk pose


Linnea sträcker ut på spegelblankt Nyköpingsvatten


Herr-K4:an med Theodor Orban/Henrik Strand/Erik Sandbacka/David Johansson
blir spännande att följa inför 2019

 

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


  

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info