Hoppa till sidans innehåll

Starka Svenska insatser på Europacupen i Kanotpolo!

2017-06-12 14:22
Det blev pallen för både dam- och herrlaget när Europacupen spelades i Danmark i helgen. En andraplats för fint spelande damlag och en terdjeplats för herrlaget, lovar gott!
  • Uppdaterad: 2017-10-03 09:12

I helgen spelades en av deltävlingarna i Europacupen i Kanotpolo i Danmark. Sverige hade både ett dam- och ett herrlag som båda två visade upp ett bra spel som resulterade i två pallplatser!

Silver till damerna

Det svenska damlaget gjorde en mycket bra insats. Man avslutade på andra plats med enbart starka Kanotpolo-nationen Tyskland före sig. Efter att ha spelat en oavgjord match i gruppspelet mot Polen fick man möjlighet att i sista matchen mötas igen och göra upp om silvret. Det blev en klar seger för det svenska laget denna gång efter ett väldigt lugnt och tryggt spel där Sverige utnyttjade både sin styrka och snabbhet effektivt. Stommen i laget har spelat ihop under flera år och med nya coacherna Jimmy Mehlstrand och Kalle Persson känns det som att man tar ytterligare ett steg mot toppen. I gruppspelet fick man även med sig två klara segrar mot Danmark och Finland.

Brons för herrlaget

Herrarna slutade på bronsplats även det efter en överlag bra turnering. Laget blandar dock riktigt bra matcher med något sämre insatser. I gruppspelet svarade Sverige för bra matcher mot Polen och Finland där det blev vinst i båda medan det blev förlust mot Danmark efter en svagare insats. I silvermatchen spelade man upp sig och det var en tuff och hård kamp ända in till slutsignalen, Danmark gick dock segrande ur den kampen och vann med 2-1, vilket innebar en tredjeplats för Sverige.


Herrlaget tar med sig ett gäng bra matcher från Europacupen i Danmark!

Laguppställningar, Sverige

Damer

Johansson

Maria

1

Ivarsson

Jenny

2

Ogeman

Elin

3

Öström

Gabriella

4

Skagerstedt

Vilma

5

Perä

Susanna

6

Hedlund

Nadja

7

Wahlen

Sanna

8

 Herrar

Patrone

Eugenio

1

Malmborg

Erik

2

Lindberg

Jesper

3

Edberg

Johan

5

Nåbo

Joel

7

Johansson

Helmer

8

Norberg

Martin

9

Höglund

Anton

10

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info