Hoppa till sidans innehåll

Stensils, Nathell och Menning i topp!

13 MAJ 2019 15:08
Wow, vilken premiärhelg det blev på Rocksjön! Härlig inramning med bra förutsättningar. Häftiga, täta dueller i världsklass i seniorklassen och gott om fina prestationer i ungdoms-, junior- och mastersklasser!
  • Skapad: 13 MAJ 2019 15:08

Det bjöds på goda förutsättningar och ett fint arrangemang när årets första sprinttävling gick av stapeln i helgen. Förra helgens tävlingar i Köpenhamn var uttagningsgrundande vad gäller besättning, i helgen låg fokus på K1-distanserna för de landslagsaktuella seniorkanotisterna innan lagen till världscup I och II samt den internationella tävlingen i Brandenburg spikades.


Fyra segrar för Linnea Stensils i helgen, starkt! Även mycket glädjande att se övriga
i D22-klassen som utmanar rejält.
 

Det blev spännande och täta tävlingar på såväl de kortare 200- och 500 m-distanserna som på 1000- och 5000 m-loppen! På damsidan stod Linnea Stensils, Vaxholm, för en stabil säsongsöppning och la beslag på samtliga segrar. Hon pressades stundtals hårt, inte minst av Bråvikskanotisten Melina Andersson och Moa Wikberg från Karlstad, som också ser ut att gå en spännande säsong till mötes! Dessa tre tog pallplatserna på 200 och 500 m. På 1000 m knep Ania Zagorska, Bengtsfors, bronset efter Linnea och Melina. På 5000 m var det istället Julia Lagerstam, Malmökanotisen som bytt till Lödde KK inför 2019, som blev trea efter samma toppduo.


Skön säsongsinledning för 200 m-specialisten Petter Menning. Klar seger i Jönköping,
nu väntar internationellt motsånd på kommande VC-tävlingar.

På herrsidan stod Vaxholms Petter Menning för en imponerande comeback på K1 200 m där han vann med marginal, före Löddes Theodor Orban och Brunnsvikens David Johansson. Sedan tog Martin Nathell tag i taktpinnen och segrade på såväl 500 och 1000 som på 5000 m. På både 500 och 1000 m delade han pallen med Dennis Kernen, Nyköping, och Södertäljepaddlaren Albert Petersson som turades om att bli 2:a och 3:a. På 5000 m-loppet slutade det med en knallhård spurt där Martin segrade före Luleås Henrik Strand och med Albert som trea.


Finalfältet i herrklassen utmanade men Martin Nathell höll undan och inkasserade trippelseger i helgen!

Utöver dessa kort sammanfattade seniorklasser kördes mängder av lopp även i ungdoms-, junior- och mastersklasser. Och, såklart, det återkommande och prestigefyllda mixloppet i K2 över 2000 m - Nelo Dietz Mix K2 Cup! 44 K2:or över 2000 m, en mäktigt uppvisning där Löddeduon Julia Lagerstam/Theodor Orban var starkast och vann före Luleås Elina Lineruth/Henrik Strand som blev tvåa och Nyköpingsjuniorerna Rebecca Gustafsson-Lönnroth/Karl Brodén som slutade trea.

Alla resultat från helgen hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info