Hoppa till sidans innehåll

Stensils och Torstensson bäst - U23EM-guld i Surfski!

2016-09-22 09:14
  • Uppdaterad: 2016-09-22 10:18

Emil Torstensson och Linnea Stensils var bäst bland alla U23:or och paddlade hem EM-guldet i herr- respektive damklassen, starkt! Linnea, den annars så sprintsnabba 200 m-specialisten som kom sjua på OS, var nästan två minuter före tvåan. I herrarnas U23-klass segrade Emil med 23 sekunders marginal ner till tvåan. 

 
Linnea Stensils, Emil Torstensson och Hanna Höij - tre svenska kanoner när Surfski-EM avgjordes igår. U23-Guld för Linnea och Emil och en fjärdeplats för Hanna!

I damernas seniorklass var det nära att bli ytterligare en svensk medalj. Hanna Höij paddlade in som fyra efter ett fint lopp! Knappa halvminuten från pallen och mindre än tre minuter från segrande hemmapaddlaren Susanna Cicali. Även Emma Levemyr stod för en stark insats och blev sexa!

På herrsidan gick Magnus "Siven" Siverbrant starkast i seniorklassen. Han slutade 23:a och var i mål runt 10 minuter efter Spanjoren Walter Bouzan Sanchez. Ola Ström, den andra landslagspaddlaren i herrseniorklassen blev 43:a.

Tävlingen genomfördes samtidigt som Ohana Mana Cup och totalt var det runt 20 svenska Surfskipaddlare på plats. Det var en något strulig tävling från arrangörshåll med en hel del dribblande fram och tillbaka med datum för att få så bra vindförhållande som möjligt.

Strulet till trots - fantstiskt fina prestationer från det Svenska Surfskigänget med topparna Torstensson och Stensils i U23-klassen samt Höij och Levemyrs topplaceringar bland damseniorerna. 

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info