Hoppa till sidans innehåll

Succé för Regional SUC!

2016-09-02 11:39
I lördags, den 27/8, genomfördes en ny variant av SUC - Svenska Ungdomscupen i Sprint & Maraton. En tävlingsdag på fem olika platser runtom i Sverige. Och det blev en toppendag från Luleå i norr till Ängelholm i söder!
  • Uppdaterad: 2016-09-02 14:26

Inför årets säsong togs ett nytt grepp på SUC-tävlingarna. En av deltävlingarna fördelades ut på fem olika platser runtom i landet. Längst upp i norr stod Luleå som arrangör, längre söderut Fagervik (Timrå), sedan Brunnsviken i Stockholm, Näset i Göteborg och slutligen Ängelholm längst söderut.

Med en tävlingsort så nära som möjlig för så många kanotister som möjligt var syftet att ge fler barn och ungdomar möjighet att få köra en deltävling i den klassiska SUC:en.

Gensvaret blev succé - en stor skara barn och ungdomar tog sig till den tävlingsplats som fanns närmast - trotsade blåsten i norr och i Stockholm, njöt av solen i Väst och Skåne- och fyllde tävlingsbanorna med för året rekordhöga deltagarsiffror!

Över 300 startande totalt, varav 230 barn och ungdomar i SUC-klasserna, är ett minst sagt glädjande deltagarantal!

De många deltagarna runtom i Sverige fick bevittna att vi bor i ett långt land. Längst söderut i Ängelholm var det högsommarvärme och kanotisterna på Delsjön i Göteborg kunde också njuta i finväder under lördagen. Samtidigt bjöd de tre tävlingsorterna i norr på lite mer kämpa-förhållanden. Ordentlig blåst både i Stockholm och i Fagervik (löstes dock genom att snyggt byta tävlingsplats) och ihållande regn med en svala vindar uppe i Luleå. Men oavsett väder visade kanoisterna upp en värmande entusiasm och stod för mängder av grymma prestationer ute på vattnet! 

Slätvattenkommittén Bredd är de som står bakom det Svenska slätvattenprogrammet och inleder redan nu arbetet med 2017 års tävlingar. För de föreningar som planerar att arrangera tävling under 2017 ska en intresseanmälan skickas in senast den 30 september nu i år, mer info här.

Och efter lördagens framgång är det ingen vild gissning att konceptet med Regional SUC lär fortsätta även nästa år!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info