Hoppa till sidans innehåll

Succén i Duisburg!

2018-05-28 10:32
Det svenska sprintlaget gick fantastiskt bra på världscupen i Duisburg. Fem medaljer - guld, 3*silver, brons - och flera ytterligare topplaceringar. Styrkebesked!
  • Uppdaterad: 2018-05-28 14:14

Förra helgens världscuppremiär i Szeged summerades med en mycket stark svensk prestation som toppades av två silvermedaljer (Linnea Stensils och Helene Ripa). Svårslaget? Nja..., när sprintvärldscupen drog vidare till Duisburg den gångna helgen blev svensksuccé! Totalt fem medaljer plockade truppen med sig när du nu vänder hemåt för att 

Trippelpall för Super-Stensils!

Linnea Stensils stortrivdes på banorna i Duisburg. På tre starter i K1:an tog hon tre medaljer! Det började sensationellt bra i lördags när finalen på K1 500 m avgjordes. Förra helgen i Szeged var hon fyra, bästa placeringen dittills i karriären. Nu blev det en ny tät och jämn final där det endast skiljde knappa fyra tiondelar mellan ettan till fyran. Linnea lyckades hålla tiondelarna på sin sida och vinna karriärens första VC-seger på 500 m! Helgens andra final för Linneas del var K1 200 m. Hon stod för ett nytt topplopp och slutade tvåa, drygt tre tiondelar från guldet. Linnea körde även det avslutande långloppet K1 5000 m. Snabbheten hjälpte henne att fram till bra positioner i klungan, kombinerat med uthållighet blev det ett framgångsrecept som ledde hela vägen till ett nytt silver.


Tight målgång i finalen på K1 500 m.
Kanotspetsen som klöv mållinjen först tillhörde dock Linnea Stensils!

Linnea lämnar alltså de två världscuphelgerna med placeringarna 4:a, 2:a, 1:a, 2:a, 2:a. En minst sagt imponerande resultatrad som är skön att ha i ryggen in mot sommarens EM och VM. Hör hennes egna ord i Radiosportens inslag här.

Nytt silver till Karin Johansson i K1 - och brons med Moa Wikberg i K2:an

Även Karin Johansson har öppnat säsongen 2018 övertygande. I helgens K1 1000 m-final var hon med från start och ingick i den trio som tidigt fick en lucka till resterande fältet. Det slutade med ett silver för Karin som redan förra helgen i Szeged visade att hon blir att räkna med på silverdistansen från VM förra året. i Szeged blev det en femteplats, nu i Duisburg alltså ett silver med besked!

K2:an med Karin Johansson och Moa Wikberg gick stabilt förra helgen i världscuppremiären. Även här skulle det bli ett par hack upp i Duisburg. På K2 500 m missade de finalen precis men fick en viss revansch genom att vinna B-finalen och därmed sluta totaltia. På 200 m kom medaljen - den första internationella medaljen för duon som övertygade med två finaler på VM ifjol. Svenskorna stod för ett mycket fint lopp och gick en hård kamp om bronset mot Österrike, i mål var det decimetermaterial som avgjorde och Karin och Moa fick bronsjubla.

Nya personbästa för herrarna

Den svenska herrtruppen stod för ett gäng grymma lopp i Duisburg. Luckan upp till den asoluta toppen minskades ytterligare i takt med ett par prydliga personbästan!

K2:an på 1000 m med Martin Nathell och Albert Petersson gick som tåget och tog sig till final. Det var första gången på många år som en svensk Herr-K2:a tog sig hela vägen till final i en stor internationell seniortävling på OS-distansen 1000 m. Det blev en sjundeplats i mål, 6.5 sek från den välmeriterade tyska duon som vann, ett riktigt vasst lopp av Nathell/Petersson.


Sjua i finalen på K2 1000 m - en riktigt bra placering av Nathell/Petersson!

Martin övertygade även i K1:an och var snubblande nära sin första stora seniorfinal. I semifinalen saknades det endast en halv tiondel upp till tredjeplatsens Thomas Lusty från Storbritannien (som sedan blev femma i finalen). I B-finalen bjöd Martin återigen på ett nytt lopp i världsklass. Han slutade tvåa, dryga halvsekunden bakom vinnande OS-medaljören Murray från Australien.

Ett nytt prydligt personbästa kom även i det avslutande 5000 m-loppet där Henrik Strand paddlade starkt. Han slutade på en mycket fin åttondeplats, dryga 20 sek bakom pallen och 45 sek från giganten Hoff från Tyskland som vann loppet.

Resultat och filmer från helgen

Ta del av helgens alla resultat och videoklipp från alla finaler här.

Följ landslaget i både träning och tävling via facebooksidan Swedish Sprint Kayak Team.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo wwl_logo_blue


 

Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info