Hoppa till sidans innehåll

SUP, Surfski och Maraton avgjort i stekhett Malmö!

01 JUL 2019 00:30
Tre kanotgrenar avgjordes under SM-veckans fjärde dag när SUP Distans, Surfski och K2 Maraton stod på programmet i ett kokande Malmö.
 • Uppdaterad: 01 JUL 2019 00:30

Under morgonen samlades såväl Surfskipaddlare som SUP-paddlare för sina respektive skepparmöten på Malmö Kanotklubb. Därefter bussade de runt 50 Surfskipaddlarna upp till starten, 21 km från den kommande målgången inne vid centrala Posthusplatsen.

SUP Distansen

50-talet anmälda SUP-paddlare sjösatte i kanalen för att paddla bort till starten en bit bort från klubbhuset. Därefter följde två varv i Malmö Kanal innan de paddlade i mål efter 9.4 km med följande prispall i seniorklasserna:

Damer

 1. Maya Persson, Steungsunds SUP Klubb
 2. Ulrika Larsson, Bråvikens KK
 3. Susanne Davidsson, KK Bris Varberg

Herrar

 1. Magnus Lindstedt, KK Bris
 2. Axel Bergsten, 
 3. Johan Skärskog, Malmö KK

Surfski

Bussen med Surfskipaddlarna släppte av de tävlande i Klagshamn där de radade upp sig utanför stranden och släpptes iväg av startern. Därefter följde ett lopp som till första halvan bjöd på rätt stora vågor och fin surf innan vågorna avtog något i storlek och ställde nya krav på paddlarna. Sista biten svängde de in mot Posthusplatsen för att gå i mål inne i centrala Malmö, mitt i händelsernas centrum av SM-veckan. Efter 21 paddlade km såg topp 3 ut såhär:

Damer

 1. Hanna Höij, Stockholms KK
 2. Emma Levemyr, Västkust Surfski
 3. Johanna Johansson, Lödde KK

Herrar

 1. Tommy Karls, Örnsbergs KS
 2. Martin Nordstrand, Stockholms KK
 3. Nils Toresson, Örnsbergs KS


Surfskipaddlarna pustar ut efter målgång efter härliga 21 km i 30 grader ute till havs.

Maraton

Under eftermiddagen var det så dags för Maraton att göra debut i SM-veckan sammanhang. K2-klasser stod på programmet, dock utan seniorklass. Seniorerna väntar in måndagens och tisdagens K1-distanser Short Track samt K1 Maraton.

Det bjöds på ungdoms- och juniorklasser med allt från drygt 5 km (1 varv) till 21 km (4 varv). Ett härligt lopp där bl.a. hemmaklubben Malmö KK vann guld i H16. H18-K2:orna bjöd på ett dramatiskt lopp där det hände mycket hela loppet igenom. Inte minst på sista varvet där Nyköping jagade ikapp ledarduon Karlstad och Stockholm. Det blev en knallhård kamp in mot mål där slutligen Stockholms PK vann före Karlstads PK och Nyköpings KK.


H18 bjöd på stor underhållning över deras 21 km!

Måndagen på SM-veckan i Malmö

Under måndagen är det dags för Short Track att göra entré på programmet. Kl.11.00 smäller det för finalerna, fram till kl.12.00 kommer H18, D18/22 samt H22 att köra sina finaler bestående av 4 varv á drygt 600 m med tre lyft. Hela finalpasset direktsänds i SVT. Så har ni inte möjlighet att vara på plats, titta på en skärm nära dig!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan

 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info