Hoppa till sidans innehåll

Svenska Kanotförbundet får bidrag via Svenskt Friluftsliv

28 JAN 2019 11:04
Inför 2019 får Svenska Kanotförbundet en dryg miljon kr från Svenskt Friluftsliv för att fortsätta utveckla verksamheten genom tre olika satsningar.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2019 11:04

SKF:s verksamhet rymmer en bred verksamhet där en av inriktningarna utgörs av friluftspaddling i olika former. En inriktning som ständigt utvecklas, inte minst med stöd av Svenskt Friluftsliv.

Sedan en tid tillbaka är fördelningen av statsbidrag till landets friluftslivsorganisationer för år 2019 klar. Svenska Kanotförbundet får 1 072 500 kronor i form av projektbidrag. Bidraget ska i första hand användas till tre satsningar.

  • Friluftstjänster 2019: en bred satsning för att fortsätta utveckla SKF:s arbete med Friluftspaddling. Satsningen möjliggör bl.a. anställningar.
  • PaddlePower: en barn- och ungdomsanpassning av Paddelpasset som väver samman de tre grundstenarna Miljö, Teknik och Säkerhet i ett attraktivt koncept att använda i klubbens barn- och ungdomsverksamhet.
  • Säker Paddling i Skolan: att paddla med skolkasser är en populär friluftsaktivitet. Med denna satsning vill vi öka kunskapen om hur paddling görs till en trygg, säker och inspirerande aktivitet för genom utbildning av lärare. 

Årets fördelning av de statliga medlen till friluftslivets organisationer medför en fortsatt satsning på främst barn och unga. Friluftsorganisationerna kommer i och med årets fördelning ges möjlighet att ta ut ytterligare 10 000-tals barn på spännande aktiviteter. Med årets anslag prioriteras verksamheter vars syfte är att fördjupa samarbetet med skolorna, öka integrationen i samhället och förbättra folkhälsan genom utevistelse, säger Ulf Silvander, generalsekreterare Svenskt Friluftsliv.

Organisationen Svenskt Friluftsliv ansvarar för fördelningen av bidrag sedan år 2011. Totalt inkom 80 ansökningar från 27 olika organisationer om totalt belopp på 74 miljoner kronor och översöknings-graden var ca 54 %.

För att få bidrag krävs att friluftsorganisationen värnar det enkla, naturnära och långsiktigt hållbara friluftslivet. Främjar hälsa och goda möjligheter att utöva friluftsliv samt ett tryggt och säkert friluftsliv. Bidrar till att utveckla barns och ungdomars intresse för motion och friluftsliv, eller verkar för ökad kunskap om och hänsyn till natur- och kulturmiljön samt allemansrätten. För att ta del av hela protokollet om fördelningen besök http://svensktfriluftsliv.se/beslut-om-bidrag/

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info