Hoppa till sidans innehåll

Svenska segrar på Dalsland Kanot Maraton

2017-08-14 00:16
Maraton-essen Jocke Lindberg och Emma Andersson vann årets upplaga av folk- och kanotfesten Dalsland Kanot Maraton som återigen lockade hundratals kanotister från många länder till sjöarna i och runt Bengtsfors.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Det är fullt av kanotister i Dalslands kanot-metropol Bengtsfors dagarna runt Dalsland Kanot Maraton. Årets lopp utgjorde inget undantag, ett härligt vimmel av både världskanotister och motionärer.

Loppet har flera olika klasser och distanser, allt från något kortare till stafett-varianter och besättningsklasser. Huvudracet är dock den 55 km långa utmaningen som slingrar sig fram längs sjöarna som omger Bengtsfors. Några kortare, och ett längre, lyft ger de många kanotisterna en passande bensträckare samtidigt som loppet byter paddelvatten i de olika sjöarna.

Årets lopp gick fort på både herr- och damsidan. Det var ytterst nära att segraren, Finspångs och Team Bohus Bergsprängnings Jocke Lindberg sopade hem ett banrekord tillsammans med sin seger. Det fattades dock 10 sek upp till Rene Olsens (Danmark) banrekord när Jocke paddlade in på 4.16.37. De första rapporterna skrev först ut banrekord men efter en finjustering av resultaten i efterhand så stod det klart att Olsens rekord står sig ytterligare ett tag. Segern var dock odiskutabel - Jocke lösgjorde sig från främste utmanaren, duktige Belgaren Corrijn och gick i mål 24 sek före. Det blev holländskt på tredjeplatsen genom deras Vanbakel. Sedan följde ytterligare två kanotister från Team Bohus Bergsprängning, Emil Torstensson (Bråviken) blev fyra och Isak Forsberg (Västerås) paddlade in som femma.

I damklassen blev det dubbelt Team Bohus Bergsprängning. Emma Andersson (Huskvarna) malde på och segrade med god marginal när hon klöv mållinjen efter 4.42.50. Även här nosades det på rekordet även om det fattades 1.17 i mål upp till Birgit Pontoppidans (Danmark) rekord. Ännu en fin långloppseger för Emma Andersson som nu närmast blickar fram mot Maraton-VM i Sydafrika i september tillsammans med resten av Maratonlandslaget. På andraplats paddlade hemmakanotisten Ania Zagorska (Bengtsfors) in med dryga två minuters marginal ner till trean i loppet, tyskan Pia Ruhm. Det blev svenskt även på fjärde- och femteplats genom Jessica Löf och Annica Löf, båda från Tibro.

Alla resultat från lördagens långkörare hittar ni här.

Mer information om Dalsland Kanot Maraton hittar ni här, snart lär anmälan för 2018 dyka upp - ta chansen!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info