Hoppa till sidans innehåll

Svenska SUP-landslaget 13:e nation i rekordstort VM

2017-09-13 10:51
Det svenska SUP-landslaget stod för ett starkt VM i Köpenhamn, bland 42 nationer slutade Sverige på en 13:e plats när samtliga grenar summerades.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Danmark bjöd på ett välarrangerat och lyckat SUP-VM, första gången mästerskapet avgjordes i Europa. Sverige deltog med en stor trupp och ställde upp i de flesta av de olika disciplinerna. Och i det största mästerskapet sedan VM-debuten 2012 levererade den svenska truppen starkt! När alla discipliner summerades efter att tävlingarna rundats av i söndags landade Sverige på en 13:e plats.

VM-disciplinerna består både av SUP-paddling, SUP-surf och Paddle Board (känstående eller liggande paddling med händerna).

SUP-paddlingen delas upp i sprint (200 m), long distance (20 km) och technical race. Sverige radade upp paddlare i samtliga disicipliner. Bästa resultatet stod Maya Persson för när hon tog sig till final på technical race-disciplinen där hon sedan paddlade in på en 17:e plats. 


Full fart när SUP-VM avgjordes i Danmnark under förra veckan! Sverige var på plats med en
bred trupp och slutade på en 13:e plats i totalen.

I SUP-surfen kvalificerade sig svenskarna inte vidare från första omgången.

Enda svensk i Paddle Board-klassen svarade Anders Jönsson för två finfina insatsere när han först blev sjua på distansen och sedan snäppade upp sig ytterligare en placering och slutade sexa i technical race.

Alla resultat från helgen hittar ni här.

För mer bilder, uppdateringar och annat från både VM och SUP-aktiviteter i övrigt, spana in SUP-kommitténs facebook-sida.

      

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info