Hoppa till sidans innehåll

Svenskt medaljregn på Drakbåts-EM!

27 AUG 2018 00:13
Drakbåtslandslagets olika trupper levererade stort på bred front när Drakbåts-EM avgjordes i tyska Brandenburg. Inte mindre än 12 medaljer paddlades hem till Sverige!
  • Skapad: 27 AUG 2018 00:13

Ett av årets stora mål stod för dörren när Drakbåts-EM inleddes i slutet av förra veckan. Sverige var på plats med såväl en senior-, U24- och masterstrupp. Och samtliga stod för stor paddling mästerskapet igenom och plockade medaljer på löpande band. När EM summeras skriver vi tolv svenska medaljer, fördelade på fyra guld, ett silver och sju brons.

Seniorerna tillbaka på pallen!

Seniortruppen har efter ett par medaljlösa mästerskap målmedvetet satsat mot att vässa besättningen. Många läger tillsammans och en mer strukturerade fysträning har varit huvudingredienser i satsningen. På EM blev det utdelning! Ett guld och två brons i mixedklassen och ytterligare ett brons i herrklassen.

U24-herrarna, där många även kör i seniorklassen, tog dessutom två brons.


Det blev en del besök på EM-pallen - en av gångerna dessutom högst upp!

Starka svenska masterstrupper

Tre guld, ett silver och två brons kammade de svenska masterslagen hem! I damer 40+ blev det en guldtrippel medan herrtruppen i samma åldersklass la beslag på ett silver och ett brons. I mixedbåten i klassen Masters 50+ kom ytterligare ett brons.

Sammantaget ett fantastsikt fint EM för det svenska Drakbåtslandslaget. För mer bilder, filmsnuttar och uppdateringar från EM-tävlingarna, spana in deras facebooksida.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


 


 


 KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info