Hoppa till sidans innehåll

Sveriges avslutade på topp!

2016-09-12 08:48
När Kanotslalomens Världscup avslutades med tävlingar i Slovenien i helgen visade den Svenska truppen upp säsongens bästa paddling! Alla tre gick till semifinal och Isak Öhrström slog till med en topplacering när han gick till final och slutade åtta!
  • Uppdaterad: 2016-09-12 09:26

Svensktruppen i Slovenien bestod av Isak Öhrström, Erik Holmer och Fredrik Wahlén. En trio som redan förra helgen visade att formen är god. Både Isak och Erik var då i semi och Fredrik gladde med comeback efter skada.

Så förhoppningarna inför världscupavslutningen i Slovenska Tacen var uppskruvade. Och hela gänget infriade förväntningarna! Redan i första åket kvalade Holmer och Wahlén direkt till semifinal via finfina åk av bägge två. Eriks andra raka semifinalplats i Världscupen och årets första för Fredrik, som på ett imponerande sätt kommit tillbaka efter en lång skadeperiod under sommaren. Isak fick gå via andrarundan men väl där var det inget snack om att även han skulle paddla semifinal och han fullbordade därmed en svensk semitrippel.

  
Vass svensk Kanotslalomtrio - Erik Holmer, Fredrik Wahlén och Isak Öhrström gick för första gången alla tre till semi samtidigt! Isak toppade och gick dessutom till final där han slutade åtta!

Trion Öhrström, Holmer och Wahlén har de senaste åren gått vidare till semifinal flera gånger men detta bar första gången samtliga tre svenskar knep en plats bland de 40 främsta samtidigt, ett gott kvitto på att de höjt sig själva och varandra.

Väl i semi fick Holmer och Wahlén inte till riktigt lika bra åk som i försöksomgången. Det blev en 35:e och en 36:e placering i semifinalen och en bit upp till de tio som fick paddla final.

Isak Öhrström däremot, svarade för ett nytt topplopp och dundrade in med en tredje bästa tid i semifinalen, dock med ett islag på vägen ner vilket inneär tidstillägg på 2 sek. Trots tillägget, och tack vare en blictrande snabb paddling, blev Isak tia och knep den sista finalplatsen. Isak var den enda som gick vidare till semifinal med islag, och bland topp 20 i semin var det endast två kanotister som hade ett islag, det gick med andra ord fort för Öhrström!

I finalen paddlade Isak in på en åttondeplats - en tangering av hans personbästa (WC-åtta även i Prag förra året)! Det var full satsning från samtliga i finalfältet och endast tre kanotister som tog sig nerför finalbanan utan islag - det var även dessa tre som la beslag på guld, silver och brons.

Sammanfattningsvis en stark svensk avslutning på årets världscupsäsong, samtliga tre till semi och en vidare till final är riktigt bra!

Alla resultat finns här

Upplev loppen på ICF:s youtube-sida Planet Canoe, en försmak nedan: 

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info