Hoppa till sidans innehåll

Sverige sensationell VM-fyra!

2017-09-26 11:32
Isak Öhrström, Erik Holmer, Fredrik Wahlén stod för ett magiskt lagåk på VM idag. De slutade fyra efter ett nervkittlande drama där Sverige patades ner från pallen av sista nation ut.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Det bjöd på stor Svensk dramatik när Kanotslalom-VM inleddes i franska Pau idag med lagtävlingen. Det svenska laget bestod av Isak Öhrström, Erik Holmer och Fredrik Wahlén. De gick ut tidigt i startordningen, som fjärde land, och stod för ett av de absolut bästa lagåk ett svenskt lag någonsin presterat. De gick upp i en klar ledning och nation efter nation avverkades men ingen kunde rå på den svenska tiden. Först när det blev Sloveniens tur fick svenskarna kliva ner från förstaplatsen. Sedan tog sig även Frankrike förbi när de gick upp i ledning. Till slut var det bara en nation kvar att paddla med Sverige på en tredjeplats bakom Frankrike och Slovenien. Sist ut var Tjeckien, en av de största och bästa Kanotslalom-nationerna med idel världspaddlare i laget.

Tjeckien satsade allt och lycakdes klämma sig före Frankrike och bärga guldet. Därmed petade de även bort Sverige från pallen till en fjärdeplats. Upp till vinnande Tjeckien var det 2.86 sek och upp till bronsplats 1.5 sekunder. Givetvis en viss besk eftersmak med försmädlig fjärdeplats men detta till trots - VM-fyra för det svenska laget är en fantastisk prestation och ett historiskt bra VM-resultat för Svensk kanotslalom.


Fredrik, Isak och Erik klappas om och hyllas efter deras lagåk.

Stort grattis Isak, Erik och Fredrik. Vilken VM-start och högspänning ni bjöd på!

Resultatet i sin helhet hittar ni här.


Sverige forsade fram på lagtävlingen på VM i Pau idag. Ett fenomenalt genomfört race som tog laget hela vägen till en fjärdeplats!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info