Hoppa till sidans innehåll

Tester och skidläger avrundade landslagsåret för sprintgänget

2016-12-20 13:27
Sprintlandslaget avslutade ett händelserikt år med tester på Bosön och sen vidare till Östersund för en veckas skidläger.
  • Uppdaterad: 2016-12-23 00:48

Sprintlandslaget lägger ett händelisrikt 2016 till handlingarna och tar sikte mot 2017 och framåt. Under hösten bakades organisationen runt landslaget. Den nya ledartrion med Förbundskapten Per-Erik "Peken" Rönnerstrand och Förbundstränarna Åsa Eklund och Danny Hallmén inledde med en upptaktsträff i Nyköping och har sen tillbringat en månad full med paddling i Portugal. Och nyligen avslutades landslagsåret med först tester på Bosön och sen en tuff vecka på skidor i Östersund.


Tröskel- och VO2max-tester samt screening av rörlighet stod på schemat när landslaget samlades på Bosön. Här är några filmsnuttar från testrummet där paddelmaskinerna finns. 

Väl i Östersund var Förbundskaptenen Peken tillbaka i sin forna roll som skidtränare för en vecka när landslagskanotisterna trimmade motorn med flera tuffa skidpass.

Truppen har tränat på hemmaplan sedan paddellägret i Portugal under november. Det var nu en något mindre trupp som samlades då några fortsatte med träning på egen hand hemmavid efter testerna. Båda OS-kanotisterna Petter Menning och Linnea Stensils var på plats. Bland annat i sällskap av truppens skidess, Moa Wikberg som gick på skidgymnasium i Torsby innan hon satsade fullt ut på kanoten. Det blev en hård vecka med många bra pass, bland annat 4-minutersintervaller i de branta backarna på världscupspåren i Östersund.

Mer bilder och uppdateringar kontinuerligt på Sprintlagets facebook-sida: Swedish Sprint Kayak Team

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info