Hoppa till sidans innehåll

Tillsammans måste idrotten ta ansvar för förändring

2017-11-23 11:51
#timeout är idrottens #metoo. Ett ställningstagande och upprop, underskrivet av 2 290 kvinnor, för att bryta tystnaden kring machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp inom idrotten.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Igår publicerades ett namnupprop underskrivet av 2 290 kvinnor med olika anknytningar till idrotten. De visar sitt stöd för #timout, idrottens svar på #metoo, och delar även egna berättelser om machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp inom idrotten.   

Riksidrottsförbundet (RF) gick igårkväll ut med ett pressmeddelande där de framhåller att det är helt oacceptabelt att män beter sig på det här sättet och att debatten som följt efter #metoo och nu inom idrottens #timeout välkomnas. Läs hela RF:s pressmeddelande här.

Svenska Kanotförbundet ställer sig bakom RF och välkomnar uppropet. Vi vill vara en del av förändringen! Det finns mycket bra material att utgå ifrån för både föreningar och förbund i arbetet med att skapa en jämställd idrott, som är fri från machokultur och sexuella trakasserier där alla kan känna sig trygga. Tidigare i höst, lanserade RF och SISU Idrottsutbildarna webbplatsen Inkluderande Idrott, fylld med kunskap, information och underlag för att bidra till en inkluderande idrott.

/SKF:s styrelse

Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info