Hoppa till sidans innehåll

Toppskidåkare paddlade med elitkanotister i Trollhättan

2017-08-30 08:56
Några av skidvärldens bästa långloppsåkare fick chansen att paddla med ett par av Sveriges vassaste långloppskanotister i Trollhättan i ett lyckat utbyte över både idrotts- och nationsgränser.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Team Santander samlar några av de absolut vassaste skidåkarna i världen när det gäller långlopp. I söndags hängde de tillsammans med ett gäng kanotister på Trollhätte Kanotklubb och fick en träningseftermiddag med paddling i fokus. Följande åkare var på plats:

  • Anders Aukland (OS-guld stafett, Vasaloppssegrare)
  • Oskar Kardin (Flera topplaceringar i Ski classics i vintras)
  • Andreas Nygaard (2:a Vasaloppet 2017)
  • Øyvind Moen Fjeld (4:a Vasaloppet 2016)
  • Kari Vikhagen Gjeitnes (ny i teamet, 3:a årefjällsloppet, i VM-sprintfinalist i Falun 2015)

Ett gäng namnkunniga kanotister mötte upp för att guida skidåkarna och leda ett träningspass på vattnet. Likt skidvärldens långloppsteam startade Sveriges första kanotteam inför årets säsong när Team Bohus Bergsprängning tog form. I Trollhättan hade de tre kanotister på plats i form av namnkunniga Jocke Lindberg, Ania Zagorska och Mackan Andersson. Fler kanotister tog chansen att haka på för att dela med sig av erfarenheter och tekniktips till de nyfikna och paddelsugna skidåkarna.

Efter en kortare presentation av de båda teamen och idrottarna på plats ägnades eftermiddagen åt först en genomgång i paddelteknik och sen ett pass på vattnet. Mycket uppskattat av skidåkarna som ser paddling som en mycket bra komplementträning till sin skidsatsning, på precis samma sätt som många kanotister åker mycket skidor vintertid som komplement till kanotsatsningen.


Skidåkarna fick möjlighet att köra både K1 och även K2, här tillsammans med Jocke Lindberg.

Efter en lyckad eftermiddag med både K1 och K2 på programmet lämnade både skidåkarkanotister och kanotistkanotister Trollhätte KK. Kanotisterna blickar fram mot en händelserik säsongsavslutning med bl.a. Maraton-VM och skidåkarna mot en stundande långloppssäsong.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info