Hoppa till sidans innehåll

Tre kanotnomineringar till Parasportgalan!

18 DEC 2018 11:25
När nomineringarna till Parasportgalan presenterades idag återfinns inte mindre än tre kanotnomineringar inom de sju kategorierna, wow! Grattis Helene Ripa, Åsa Eklund och Anna Bjerkefors.
  • Skapad: 18 DEC 2018 11:25

Den tredje februari är det dags för den tredje upplagan av Svenska Parasportgalan. Under galan hyllas och prisas framstående personer inom parasporten utifrån sju kategorier. Och bland de nominerade i dessa sju kategorier återfinns alltså tre kanotnomineringar!

Årets ledare inom parasporten

Göran Engström (fotboll)

Åsa Eklund (kanot)

Andreas Jonerholm (simning)

Sedan Sprint- och Parakanotlandslaget integrerats fullt ut har Åsa Eklund ansvarat för träningen av bl.a. Helene Ripa. Med stort kunnande och engagemang har duon jobbat stenhårt, något som bar frukt redan under årets säsong där Ripas VM-guld i augusti var toppen av en succéartad sommar.

Årets förebild inom parasporten

Anna Bjerkefors (kanot)

Nicolina Pernheim (judo)

Mikael Fredriksson (simning)

Anna Bjerkefors har under många år jobbat för att utveckla Parakanoten. I Sverige men inte minst internationellt där hon varit en av flera viktiga huvudpersoner i Parakanotens utveckling mot att växa och bli en paralympisk gren. Hennes forskning, engagemang och välkomnande värme ger på ett förtroendeingivande sätt både trygghet och ett högt anseende för grenen.

Årets kvinnliga parasportare

Helene Ripa (kanot)

Anna Beck (cykel)

Pernilla Lindberg (simning)

Helene Ripas 2018 tål att gotta sig i. Hennes målmedvetna satsning har utvecklat såväl speed som uthållighet, vilket bl.a. tog henne hela vägen till en dramatisk guldstrid på årets VM i Portugal. En spurt som Helene gick segrande ur och bärgade guldet! VM-segern toppade en dundersäsong som även innehöll EM-guld i förkrossande stil samt ett silver på Världscupen. 

Alla nomineringar

Alla nomineringar i de olika kategorierna hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info