Hoppa till sidans innehåll

Tre klubbar sökes till Inkluderingsprojekt!

19 MAR 2019 13:01
SKF har blivit beviljade pengar från RF för att under året bedriva ett projekt med fokus på att visa upp och inkludera nyanlända i vår kanotverksamhet.
  • Skapad: 19 MAR 2019 13:01

Idrotten är en fantastisk arena för inkludering. Därför har RF fått öronmärkta pengar för att jobba med att få nyanlända att upptäcka och bli en del av idrotts- och föreningsliv. SKF sökte och blev beviljade pengar för att under 2019 driva ett mindre projekt inom ramen för denna inriktning.

Genomförande

I korthet består projektet av att tre kanotföreningar samverkar med respektive distriktsidrottsförbund (DF) och erbjuder paddlingsverksamhet för målgruppen nyanlända.

  1. Intresserade föreningar ansöker senast den 8 april om att få vara en del av satsningen. Detta sker via mail till This is a mailto link.Beskriv varför ni ni önskar genomföra denna satsning, vem i föreningen som kommer att koordinera satsningen och ev. övrig information som kan styrka er ansökan. Därefter sker ett urval som baseras på geografisk spridning och bedömd potential för en lyckad satsning. Vid flera sökande föreningar från samma stad/område  finns ev. möjlighet till samverkan.
  2. SKF stöttar sedan utvalda föreningar i att etablera kontakt med respektive DF. Tillsammans med DF planerar sedan föreningen satsningens upplägg mer i detalj, hur den ska kommuniceras och genomföras för bästa möjliga effekt.
  3. Föreningen genomför paddlingsverksamhet enligt plan där följande moment ska ingå: 
  • Introduktionsträff
  • Återkommande paddlingar, ca 3-5 st under sommar/höst 2019
  • Fortsättningsträff 
  • I samband med SKF:s Kanotkonvent i januari 2020 har ”Inkludering av nyanlända inom paddling” ett eget spår där de tre utvalda klubbarna har i uppgift att sprida sina erfarenheter från satsningen till övriga klubbar.

Ekonomi

Tre utvalda föreningar får 26 000 kr/förening för att driva satsningen under 2019. Pengarna är tänkt att täcka kostnader för en koordinator/ansvarig för satsningen, introträff, återkommande paddlingstillfällen samt en avslutande fortsättningsträff.

Mål & Syfte

Inom ramen för denna satsning ska vi genomföra riktad verksamhet för målgruppen nyanlända enligt planen ovan i tre föreningar, nå minst 15 unika deltagare i varje förening och sprida erfarenheter från satsningen i samband med SKF:s Kanotkonvent 2020. Med syfte att öppna upp och synliggöra kanot som idrott och aktivitet till en bredare målgrupp och ta ett steg framåt i arbetet med att inkludera nyanlända i vår verksamhet.

Kontakt

Har ni funderingar ni vill bolla, kontakta gärna Dag Johansson eller Katinka Ingves.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info