Hoppa till sidans innehåll

Tufft Maraton-VM till ända i Portugal

10 SEP 2018 09:36
Sista VM-dagen bjöd på en liten revansch för det svenska laget som i K2-loppen fick med sig en 11:e och 12:e plats. Ett snäpp upp efter de inledande dagarnas tunga K1-race.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2018 09:11

Det fanns förutsättningar och förhoppningar om ett bra svenskt Maraton-VM när mästerskapet drog igång i Portugal. De svenska kanotisterna hade dock inte flytet med sig i de täta och jämna loppen som följde. I K1-loppen var det endast junioren Teah Sander och U23-kanotisten Isak Forsberg som tog sig i mål, övriga var tvungen att bryta sina K1-lopp av olika anledningar.

Den avslutande dagens K2-lopp innebar dock revansch. Både Emma Andersson och Thea Sander (som gick upp och körde seniorklass) samt Jocke Lindberg och Emil Svensson tog sig i mål och slutade på finfina 11:e respektive 12:e placeringar. Två klart godkända placeringar och ett steg framåt jämfört med fjolårets VM.

Alla resultat från helgens Maraton-VM hittar ni här.

Vill ni se loppen igen finns de att ta del av på ICF:s youtubekanal.

VM gav en stor portion nyttig mästerskapserfarenhet och Maratonlandslaget fortsätter framåt, följ deras fortsatta verksamhet med träning och tävling via deras facebooksida.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan

 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info