Hoppa till sidans innehåll

U23 VM-brons till urstark Nathell!

2017-07-29 09:36
Martin Nathell bombade sig fram till ett brons i den hårda motvinden när U23 VM-finalen avgjordes i Rumänien - stort grattis till ett fantastiskt lopp!
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Finalfältet på 1000 m på U23-VM vimlade av världskanotister, däribland Ungragen Kopasz som segrade dubbelt i världscupen tidigare i sommar. När starten gick och fältet släpptes iväg i en hård motvind var dock Martin Nathell en av fältets absolut starkaste. Han öppnade stabilt och låg i mitten av fältet efter 250 m. Halvvägs in i loppet var han uppe på medaljplats och visade upp stor och stark paddling, Det blev en stenhård sista fjärdedel av loppet. Martin låg tvåa med 250 m kvar och krigade sig in mot mål. Belgaren Artuur Peters klämde sig förbi mot slutet och tog silvret. En knapp sekund bakom honom paddlade Martin in som trea, med god marginal ner till ovan nämnda Kopasz som blev fyra.

Argentinas Augustín Vernice la beslag på guldet efter att ha paddlat i ledning på sin bana 9 under hela loppet.


Nathells VM-brons i resultatform!

Bronset är Martins första internationella medalj (förutom Nordiska Mästerskap). Han har tidigare varit fyra som bäst (Junior-VM 2013). Senare i sommar, om ca tre veckor väntar Senior-VM där Martin kommer att köra K1 1000 m igen. Bronset idag är ett stort kvitto på en utveckling mot den absoluta världstoppen. 

Ett stort grattis till ett grymt lopp, Martin Nathell - gåshud hela vägen hem till Sverige!

Resultat från Martins bragdlopp, och alla andra race (gott om fler fina svenska prestationer hittills) hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info