Hoppa till sidans innehåll

Underbar inramning när Kanotpolo-VM kör igång!

2016-08-30 09:36
Idag går de svenska lagen, både damerna och herrarna, in i hetluften och paddlar ut till sina öppningsmatcher på Kanotpolo-VM på Sicilien.
  • Uppdaterad: 2016-08-31 08:50

I veckan avgörs Kanotpolo-VM i Syrakusa på Sicilien i Italien, på en fantastisk tävlingsplats mitt i staden! Det är fyra planer placerade efter varandra i kanalen som delar gamla delen av Syrakusa med nya.

Invigningsceremonin på måndagskväll var spektakulär och redan 09.00 på tisdagsmorgon var det fullt med folk när U21-lagen drog igång sitt gruppspel. Det lär bli en folkfest på lördag och söndag då slutspelet genomförs.

Och idag smäller det för svensklagens del.

Damerna inledde redan kl. 08.00 mot Iran imorse och spelade 4-4 i en tuff och rolig match. Herrarna öppnar med match mot Finland kl. 09.45, en match där Sverige bör hämta hem en vinst.

I damernas grupp i första omgången finns utöver Iran, Tyskland, Polen och Tjeckien. Det är en tuff lottning för tjejerna men de har också lyckats överraska tidigare turneringar.

Herrarna möter efter första matchen mot Finland sedan Spanien och Taiwan. Målet är tydligt och det är att bli topp-2 i gruppen och därmed spela om platserna 1-12. Coachen Francois Barbey säger att alla i herrlaget är redo både mentalt och fysiskt för den tuffa VM tävling i den tryckande värmen.

Följ Kanotpolo-VM

Resultaten läggs löpande upp här.

Livestream från alla fyra VM-planer hittar ni här.

Följ även Kanotpolo Sverige via deras facebook-sida.

För mer info eller frågor

Eva Lindmark, elit och mediaansvarig, 070-665 0700, This is a mailto link

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info