Hoppa till sidans innehåll

Välförtjänta pristagare i Årets Ledare, Kanotist och Talang!

25 MAR 2019 08:43
I samband med lördagens årsmöte tillkännagavs pristagarna till tre fina utmärkelser; Årets Ledare, Årets Kanotist och Årets Talang
  • Skapad: 25 MAR 2019 08:43

Tre utmärkelser delas årligen ut inom Svenska Kanotförbundet. Dessa tillkännagavs och hyllades i samband med Årsmötet. Själva prisutdelningen kommer dock ske under andra lämpliga tillfällen under året. Vi riktar ett stort grattis till årets pristagare!

Utmärkelsen Årets ledare för 2018 tilldelas Conny Edholm (Nyköpings KK m.fl)

Motivering: Conny verkar på många nivåer inom Svensk kanot, dels som organisationsledare men framförallt som tränare där han är verksam i flera klubbar i Stockholmsområdet. En stor personlighet som med värme, engagemang och hög närvaro motiverar, utbildar och utvecklar kanotister såväl på ett personligt som på ett sportsligt plan! En lite rolig notering i sammanhanget är att i och med utmärkelsen blir Conny Edholm den första Världsmästaren som tilldelas utmärkelsen Årets Ledare. 1985 tog han VM-guld på K2 10 000 m (i par med Mikael Berger). Nu, 34 år senare, mottar han alltså pris som årets ledare.

Utmärkelsen Årets Kanotist 2018 tilldelas Helene Ripa (Brumnsvikens KK)

Motivering: Dubbla mästerskapsguld där EM-segern kröntes med ett mäktigt VM-guld i Portugal sammanfattar en succésäsong av högsta klass. Helenes målmedvetna satsning och 100 %-iga insats har tagit henne hela vägen upp till toppen!

Utmärkelsen Årets Talang 2018 tilldelas Theodor Orban (Lödde KK)

Motivering: Klev respektlöst in i seniorklassen och tog en plats i landslaget via stor paddling och offensiv inställning. Tackade för förtroendet och levererade fina prestationer på såväl K2 500 som K2 200 m på VM i Portugal!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info