Hoppa till sidans innehåll

Välfylld helg med utbildningsfokus

2016-10-25 16:01
I helgen genomfördes årets andra träff för SKF Resursteam i Nyköping, parallellt med både Examinatorsträff och Examinatorsutbildning inom Paddelpasset. En välfylld och lyckad helg!
  • Uppdaterad: 2016-10-28 08:17

Den gångna helgen samlades både SKF Resursteam och examinatorer inom Paddelpasset i Nyköping för en helg med fokus på att både lära mer och lära nytt, såväl på vattnet som på land. Träffarna genomfördes parallellt med mestadels separat innehåll men hade även ett gemensamt teknikpass på vattnet. Ett pass som avslutades med att diverse olika kanotmodeller fanns upplagda vid bryggan att prova på. Det testades och provpaddlades flitigt med canadensare (både tursit och slalom), motionskajaker, havskajaker, freestylekajaker, störtloppskajak, creekingkajak, polokajaker och slalomkajaker. För en hel del var det första gången i någon ny kanottyp. 

I SKF Resursteam samlas de utbildare som levererar utifrån kanotförbundets utbildningsstruktur. Under det senaste året har det hänt massor med strukturen, både till form och innehåll, och det har hållts fler utbildningar än på länge under året, 23 utbildningar med totalt 193 deltagare. Och därutöver ett antal Teknikkliniker som genomförts under en halv- eller heldag upp till en hel helg. 

Helgen inleddes under fredagskvällen med en tillbakablick på genomförda utbildningar och några nedslag i utvärderingarna. Genomgående har samtliga utbildningar fått mycket positiv feedback likt "...en kanonhelg med otroligt mycket nyttigt, vi var kvar själva två timmar efter avslut och planerade för framtiden". Teamet fick även göra en individuell plan för deras fortsatta utveckling som utbildare innan kvällen avslutades.

Lördagen inleddes med morgonlöpning special där vi jobbade oss igenom de olika delarna av teknikens grunder på ett lite nytt sätt. Efter frukost gästade sen Ilona Jonsson Lindblad och höll en mycket uppskattad föreläsning kring att leda personer med neuropsykiatriska funktionshinder. Efter ett kortare klubbesök hos Nyköpings Forspaddlare där vi tog med oss ett helt gäng olika kanoter var det tid för lunch och sen passet tillsammans med examinatorerna som beskrevs ovan. Dygnet tillsammans avslutades sen med en workshop kring Pedagogik A, en av modulerna i både Tränare och Ledare 1-steget i utbildningsstrukturen samt en utvärdering och summering innan träffen var slut för denna gång.


Paddelpasset stod i fokus när både examinatorsträff samt examinatorsutbildning genomfördes under helgen. Foto: Elias Högberg

Under söndagen genomförde delar av Resursteamet en examinatorsutbildning på grön nivå under ledning av Håkan Ekstedt.

Under helgen genomfördes som sagt även en examinatorsträff för redan verksamma examinatorer. Där låg mycket fokus på att att checka av samstämmigheten kring olika nivåer i Paddelpasset. Gruppen genomförde bl.a. en examination i skarpt läge med en grupp på sex kanotister och knöt an mycket reflektion utifrån genomförda övningar och upplägg på vattnet.

En sammanfattningsvis mycket lyckad helg avslutades sen eftermiddag med nöjda deltagare som utvecklat både sig själva och utbildningsstrukturen i stort.

Nu väntar ett jobb för att innan årsskiftet spika datum för kommande års utbildningar. Med avstamp i årets lyckade utbildningsverksamhet och den utveckling som ytterligare är på gång vågar vi nog lova ett än mer innehållsrikt 2017. Mer info om detta arbete kommer såklart ut här på hemsidan och i våra andra kanaler.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info