Hoppa till sidans innehåll

Välfylld kanothelg till ända!

2016-09-12 11:07
Det har paddlats massor i helgen. SUC/JUC-final i Sprint i Lidköping, Maraton i Linköping, Slalom och Störtlopp i Dala-Floda, Skåneligan har avgjorts i Lödde, Downwind Challenge för Surfski i Malmö och mycket mer runtom i landet!
  • Uppdaterad: 2016-09-13 09:09

Återigen är en fullmatad kanothelg till ända, det har paddlats massor! Unga som gamla, nybörjare och gamla rutinerade rävar har kämpat och njutit (eller bara njutit). Här är ett axplock från helgens aktiviteter.

SUC/JUC-final, Lidköping

Lidan fylldes traditionsenligt av hundratals sprintkanotister för att runda av årets SUC/JUC-säsong (Svenska Ungdoms- samt Juniorcupen). Lördagen bjöd på kortlopp med ett nytt grepp på tävlingskoncept där samtliga kanotister deltog i "samma klass" och efter ett inledande tidskval gick vidare till nya race mot jämnbördigt motstånd. På så sätt fick de aktiva möta varandra över både ålders- och könsgränser och dagen bjöd på en hel del spännande duster i jämna lopp!

Efter söndagens långlopp var det prisutdelning, både för helgens lopp och för hela säsongen. Resultat och sammanställning av cuperna kommer inom kort.

Kanotslalom & Störtlopp i Lissfors

Ett gäng tävlingssugna slalomkanotister samlades under helgen i Dala-Floda för att köra både Kanotslalom- och Störtloppstävingar i Lissfors. Lördagen fylldes med Kanotslalom, både individuellt och lagtävling med fina prestationer från hela startfältet. Under söndagen fortsatte tävlandet och de flesta från lördagens slalomtävlingar körde en störtloppstävling. För många var tävlingarna i Lissfors ett bra genrep inför Kanotslalom-SM som hägrar den 24 september i Falun.

Öresund Downwind Challenge

I strålande högsommarväder avgjordes årets upplaga av Surfskitävlingen Öresund Downwind Challenge vid kusten utanför Malmö. Kanotister från främst Sverige och Danmark men även en tysk gav järnet ute på Öresund och avverkade de ca 23 km mellan Falsterbo och Malmö. Det blev tysk seger i herrklassen och Emma Broberg från Danmark klöv mållinjen först bland damerna.


Herrtäten i Öresund Downwind Challenge.

Linköping Kanotmaraton

Dryga 70 kanotister var anmälda till årets Linköpings Kanotmaraton för att ta sig an de 20 km, som inleds med en kortare sväng i sjön Ärlången innan majoriteten av loppet slingrar sig genom Kinda Kanal. Fyra slussar passeras med lyft längs vägen innan kanotisterna kör igenom Linköping city och går i mål. Loppet lockar såväl elitkanotister som motionärer och i år var det Tibros Jessica Löf som tog hem damklassen och på herrsidan var Linköpings Danny Hallmén starkast.

Skåneligan avgjordes i Lödde

Skåneligan, en regional Skånetävling för de yngsta kanotister, avgjordes i lördags med tävlingar i Lödde efter att ligan har traskat runt bland Skåneklubbar under sommaren. Lödde å bjöd på fina paddelförhållanden och kanotisterna var inte sena att svara med flera fina lopp. En härlig avslutning på 2016 års Skåneliga!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info