Hoppa till sidans innehåll

Välfyllt fysläger för Drakbåtspaddlare!

2017-02-27 20:13
Den gångna helgen anordnade Svenska Kanotförbundets Drakbåtskommitté, för fjärde året i rad, ett fysläger. Det blev en helg fylld med diverse olika träningspass och tävlingar på Bosön.
  • Uppdaterad: 2017-08-07 03:41

Christoffer Carlsson, förbundskapten för senior och U24, sammanfattar helgens övningar där elva paddlare från fyra olika klubbar deltog;

Lägret inleddes med middag på fredagen. Det fanns bland annat kebabkött med pitabröd och fisk att välja på, och kladdkaka till efterrätt. Efter middagen begav sig alla som hunnit anlända ner till friidrottshallen. Efter uppvärmning delade vi in oss i lag om fyra personer. Vi sprang stafettintervaller, totalt fem intervaller vardera à 200 meter, en riktig rivstart på lägret! Därefter fortsatte vi med cirkelträning.

Direkt efter frukosten på lördagen gjorde vi 400-metersintervaller i friidrottshallen. Det var bra tryck i löparbenen och många jämna spurter. Eftersom vi ännu inte använt överkropparna så mycket så passade vi på att styrketräna efter löpintervallerna. För de som ville fanns det tid att bada i poolen innan lunchen.

Ett spännande och välkommet inslag i lägret var en session som Eva Lisa Meldau från Örnsbergs KS höll i. Eva har tidigare erfarenhet av meditation och mindfullness och vi fick kombinera teori med praktik. Utvecklande för alla som var med! Efter meditationen fick vi fylla på med fika innan vi tävlade individuellt i femkamp med grenarna höjdhopp, längdhopp, basketstraffar, kulstötning och plankan. Vinnare i urval var Oscar Schenström från Lödde KK som vann plankan och Jonas Ullman som vann längdhoppet. Imponerande!


Planktävling!

Efter middagen kom helgens kanske tuffaste pass. I lag om fyra fick våra atleter en lista med aktiviteter de skulle utföra så snabbt som möjligt. Ordning och uppdelning inom laget var frivilligt, så utöver krav på fysik ställdes även krav på struktur, planering och administration kring räkning av repetitionerna. På listan stod 5000 meter roddmaskin, 100 chins, 1000 upphopp, 400 burpees, 100 längder Farmer’s walk, 1000 hopprepshopp, 400 jämfotahopp på plint, 500 skivstångsdrag och 500 situps. Efter närmare två timmar var alla klara och utpumpade på energi. En mycket välförtjänt fika väntade innan läggdags!

På söndagen mjukade vi upp de stelnande kropparna med dans, som hölls av Jenny Lanshammar. Jenny har varit trummis i landslaget sedan 2015, men har även erfarenhet av flera dansformer. Vi fick öva in en koreografi till en låt och jag kan lova att alla blev svettiga!

Elin Thulin från Örnsberg höll därefter tillsammans med Tobias Antonsson i plinthandboll. Elin har SM-guld i handboll och Tobias SM-brons i kanotpolo. Annars är det många som inte har jättemycket erfarenhet av bollsporter. Elins lag vann till slut efter tre mycket jämna perioder.


Plinthandboll

Innan vi tog farväl av varandra körde vi en sista utpumpande aktivitet – flåsträning. 7 intervaller à 400 meter på löparbanan med 60 repetitioner mellan varje intervall av armhävningar, situps, ryggresningar, upphopp, hopputfall och knäböj. Vilka kämpar, hela gänget! Jonas Ullman från Örnsberg lyckades ta ikapp ett och ett halvt varv till ledande Simon Forsgren, Örnsberg och komma i mål först av alla genom en sanslös spurt under det sista varvet.


Slutpose av ett gäng nöjda lägerdeltagare.

Deltagare

Christoffer Carlsson, KK Eskimå

Elin Thulin, Örnsbergs KS

Emil Zeidlitz, Örnsbergs KS

Eva-Lisa Meldau, Örnsbergs KS

Jenny Lanshammar, Örnsbergs KS

Jonas Ullman, Örnsbergs KS

Kajsa Lanshammar, Örnsbergs KS

Oscar Schenström, Lödde KK

Simon Forsgren, Örnsbergs KS

Tobias Antonsson, Uppsala PK

Vili Vunasau-Naivalu, KK Eskimå

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info