Hoppa till sidans innehåll

Världscup 4 i Kanotslalom på gång!

2017-08-31 14:47
Fyra svenska kanotister finns på plats i Italienska Ivrea för Världscuptävlingar i både Kanotslalom och Extreme Kayak. Tävlingarna har tjuvstartat med Extreme Kayak-kval där såväl Max Karlsson och Fredrik Wahlén är vidare.
  • Uppdaterad: 2018-02-16 10:36

Extreme Kayak inledde - Max och Fredrik vidare till kvartsfinal

Den nya grenen Extreme Kayak är numera ett återkommande inslag på kanotslalomtävlingar. Namnet på den fartfyllda disciplinen har varierat lite men verkar nu alltså ha landat i Extreme Kayak. Tävlingsformen påminner om skidornas Skicross. 3-4 kanotister droppar nerför en startramp och sedan följer en tät kamp om vem som tar sig nerför en bana i forsen snabbast. Fredrik Wahlén har varit den svensk som mest testat på grenen internationellt det senaste året. I Ivrea har han sällskap även av Max Karlsson, som redan kombinerar två kanotgrenar då han håller hög nivå inom såväl Kanotslalom som Freestyle, egenskaper som lär passa även i Extreme Kayak. Den inledande försöksrundan kördes idag, Max paddlade in som åtta, drygt tre sekunder efter snabbaste tiden, och Fredrik körde in på en tiondeplats. Vilket innebär att båda två är klara för söndagens kvartsfinaler. 

Kanotslalomförsök på fredag 

Imorgon, fredag, är samtliga svenskar i vattnet då Kanotslalomtävlingarna drar igång med försöksåk. K1 herr är först ut med tre svenskar i det 72 kanotister starka startfältet. Hård konkurrens väntar de tre svenska kanotisterna då flera toppaddlare är på plats. Följande svenskar kör K1 i helgen:

  • Erik Holmer (Nyköpings FP)
  • Max Karlsson (Floda FF)
  • Fredrik Wahlén (Järfälla KoRK)

Högst förväntningar landar nog på Erik Holmer som stod för en riktigt bra tävling när han blev sexa på U23-EM för några veckor sedan. Det första försöksåket för Erik, Max och Fredrik inleds kl.10.05 på fredag. 20 platser till semifinal står på spel i första rundan, når man inte en av dessa finns en ny möjlighet i andraåket då tio ytterligare kanotister får en semifinalbiljett.

Kl.15.13 är det dags för herrarnas C1-kval där helgens fjärde svenska kanotist, Ludwig Palmcrantz (Nyköpings FP), paddlar. Förstaårssenioren Ludwig har inte nått fram till semifinal under årets säsong men stundtals visat fin paddling, kanske kommer första seniorsemifinalen i helgen...

Följ tävlingarna

Tävlingarna livesänds via ICF:s youtube-kanal Planet Canoe.

Liveresultat hittar ni här.

Ta även del av uppdateringar, bilder och filmer på facebooksidan för Kanotslalomkommittén Elit.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info