Vattenkänning för Drakbåtslandslaget! - Svenska Kanotförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Vattenkänning för Drakbåtslandslaget!

2018-04-10 12:03
Årets första träningsläger för drakbåtslandslaget ägde rum i Malmö den gångna helgen. Efter en vinter fylld med styrke- och konditionsträning var det dags att ta fram paddlar och båt ut på vattnet.
  • Uppdaterad: 2018-04-19 11:43

Många kära återseenden och glad stämning gjorde att helgen gick väldigt fort trots intensiva träningspass både på vattnet och på land.

Lördag förmiddag inleddes med ett träningspass med fokus på att hitta tillbaka till den fina känsla laget hade under hösten, då ett intensivt teknikarbete ägde rum som till stor del kretsade kring att förlänga dragets längd. Detta gick över förväntan och såväl aktiva som coacher tyckte att paddlingen flöt på bra.

- Det märks att laget har tränat ihop mycket under förra säsongen. Det är ingen tvekan om att takt och teknik ser bra ut, trots att det är tidigt på säsongen. Laget är väldigt disciplinerat och det är alltid kul att jobba med alla, både på individ- och lagnivå, säger Christoffer Carlsson, förbundskapten.


Sista passet på lägret bjöd på (nästan) sommarvärme!

Under helgen genomfördes fem pass på vattnet, ett cirkelgympass samt ett fyspass med kroppsvikt. De båda passen på land är skrivna av landslagets fystränare, tillika OS- och VM-guldmedaljör, Susanne Gunnarsson, som sedan i höstas ansvarar för senior- och U24-landslagens fys och träningsupplägg.


Fyspass skrivet av seniorlandslagets fystränare Susanne Gunnarsson brände rejält i musklerna innan lunchen på lördagen.Årets stora mål för landslaget är EM i Brandenburg i Tyskland den 23-26 augusti. Sverige kommer på seniorsidan att delta med ett 10manna dam-, ett 10manna herr- och ett 10manna mixedlag. Damerna har ett EM-guld att försvara på 500 meter. I U24-klassen, där Sverige har två EM-guld att försvara, deltar Sverige med ett 10manna herr.

EM för landslag har inte gått i Tyskland tidigare, däremot har klubblags-EM arrangerats i Tyskland tre gånger, senast 2013 i Hamburg.

Förberedelserna fortsätter redan nästa helg, då resterande seniorer ansluter till uppstartsläger för säsongen hos Örnsberg i Stockholm.


Det allra första passet för säsongen. Nästa helg väntar nytt läger, då i Stockholm.

Följande paddlare deltog på lägret i Malmö

Adrian Celsi, Brunnsvikens KK

Alexander Johnsson, Kungälvs KK

Camilla Stigberg, Kungälvs KK

Christoffer Carlsson, Örnsbergs KS

Elin Thulin, Kungälvs KK

Emilia Peetre, Malmö KK

Erik Podda, Kungälvs KK

Eva-Lisa Meldau, Örnsbergs KS

Filip Arvidsson, Kungälvs KK

Hanna Begander, Malmö KK

Ivan Sundeman, Örnsbergs KS

Jennie Kindh, Malmö KK

Katarina Forsberg, Örnsbergs KS

Ludwig Maringelli, Malmö KK

Oscar Schenström, Lödde KK

Simon Forsgren, Malmö KK

Tobias Antonsson, Uppsala PK

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info