Hoppa till sidans innehåll

Viktiga beslut väntar på RIM i helgen

23 MAJ 2019 23:40
Vartannat år håller Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna stämma (årsmöte), och nu i helgen är det dags för 2019 års stämma i Jönköping där viktiga beslut tas för svensk idrott.
  • Skapad: 23 MAJ 2019 23:40

Svensk idrott pågår varje dag, runtom i både Sverige och i världen, så även i helgen. Den organisatoriska nivån inom idrotten samlas dock i helgen i Jönköping för Riksidrottsmötet (RIM). RIM hålls vartannat år och stakar ut vägen för den mäktiga folkrörelse som svensk idrott utgör. Alla specialidrottsförbund, 71 st, samlas med ett antal delegater från varje förbund beroende på storlek. Svenska Kanotförbundet har två röster som i helgen bärs av Ordförande Maria Haglund och Generalsekreterare Anders Danielsson.

För den mötesintresserade finns massa gottigt att ta del av på RIM-sidorna.

Årets RIM består av en diger dagordning (alla möteshandlingar hittas på länken ovan), tre aktuella frågor är följande:

  • Medlemskap: ett antal förbund har ansökt om medlemskap i RF/SISU. Det finns ett antal uppställda krav för att bli upptagen vilka föreligger om Riksidrottsstyrelsen (RS) föreslagit ja eller nej för de ansökta förbunden. Sen är det upp till stämman att rösta om inträde eller ej.
  • Trygg idrott: RS har föreslagit ett antal stadgeändringar för att stärka en trygg idrott. Bl.a. skärps uppmaningen att föreningsledare som har kontakt med barn ska visa upp ett begränsat registerutdrag. En möjlighet som funnits flera år men som används i alltför låg utsträckning (Begär ni ut begränsade registerutdrag i er kanotklubb?)
  • RS föreslår även en översyn av nya former för bidragsfördelning. En stor fråga som kräver diskussion och en utredning för att gå klokt framåt.

Följ RIM

Nyligen kunde vi följa kanottävlingar på Rocksjön i Jönköping. Och nu i helgen kan ni följa Riksidrottsmötet! Sändningarna hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info