Hoppa till sidans innehåll

VM-Guld till Linnea Stensils!

2017-11-18 13:43
När U23-VM i Surfski avgjordes i Hongkong var det ingen som rådde på Linnea Stensils som segrade med drygt tre minuter. En magnifik avslutning på en strålande säsong, grattis!
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Två svenska kanotister fanns med på startlinjen när damernas lopp på Surfski-VM avgjordes i Hongkong natten till lördag svensk tid. Linnea Stensils i U23-klassen och Emma Andersson i seniorklassen.

Alla klasser (senior, U23 och junior) startade samtidigt och förhållandena som mötte startfältet bjöd inte på några stora vågor utan det var ett förhållandevis platt hav, något som inte var helt opassande för sprintspecialisten Linnea Stensils.

Linnea svarade för ett starkt lopp och tog tidigt kommandot i U23-klassen. I mål var hon hela 3 minuter och 25 sekunder före tvåan från Sydafrika, Kyeta Purchase och ytterligare knappa fem minuter ner till trean Laury Marie Sainte. Ett överlägset guld med andra ord och Linneas andra raka Surfskiguld i U23-mästerskap efter hennes EM-seger 2016. 

 
Linnea satte guldpunkt på en storartat säsong!

Sett till hela startfältet blev det en niondeplats för Linnea som var dryga fem minuter efter Sydafrikas HayleyJo Nixon som segrade.

Emma Andersson svarade också för ett fint lopp då hon paddlade in på en femtondeplats totalt och som 13:e dam i seniorklassen.

Stort grattis till fina lopp - och givetvis ett stort grattis till Guldet Linnea!

Mer från Surfski-VM hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info