Hoppa till sidans innehåll

VM-Silver till Karin Johansson!

2017-08-27 15:34
Karin Johansson stod för ett storlopp i finalen på K1 1000 m - det bar hela vägen fram till VM-silver. Ett stort varmt grattis till en fantastisk prestation!
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Markus Oscarsson, Sofia Paldanius, Anders Gustafsson, Petter Menning - och nu, sedan idag, också Karin Johansson. Det är en stjärnskara av kanotister som tagit K1-medalj i VM-sammanhang under 2000-talet som den 31-åriga Lidköpingskanotisten nu sällar sig till. Detta efter att ha paddlat hem silver på K1 1000 m på VM i Racice tidigare idag. Silvret var Karins andra VM-medalj i karriären, hon har sedan tidigare en medalj från K4 200 m från VM 2006.

Karin stod för ett jämnt 1000 m-lopp där hon redan efter första 250 m hade kopplat greppet om andraplatsen. Framför henne gick förhandsfavoritenAlyce Burnett stenhårt och ryckte tidigt åt sig en klar ledning. Karin knappade dock in under loppet, med 250 m kvar skiljde endast en dryg sekund upp till Burnett. Närmare än så blev det dock aldrig, Burnett segrade och Karin paddlade in på en andraplats, dryga två sekunder efter. På tredjeplats kom brittiskan Rachel Cawthorn, knappa sekunden bakom Karin.


Avslappnad, stor, stark och effektiv paddling bar hela vägen fram till VM-silver!

 

Ett glimrande silver som toppade ett fantastisk VM för den rutinerade Johansson som även paddlat K2 i par med Moa Wikberg. En besättning som bildades inför årets säsong och nu levererade i världsklass under VM. Igår paddlade de final på K2 500 m - den hårdaste distansen på damsidan med lite extra hög presitge p.g.a. grenens OS-status. Moa och Karin paddlade in som VM-åtta, fem sekunder bakom segrande Nya Zeeland och tre sekunder från pallen.

Duo Wikberg/Johansson tog sig även till final på K2 200 m efter att ha segrat i semifinalen. Väl i final slutade de sjua, bara dryga sekunden upp till vinnande Ungern och med sju tiondelar upp till pallen.


Grym K2-paddling signerad Moa Wikberg och Karin Johansson - dubbla VM-finaler!

Karin Johansson avslutade sitt VM med K1 5000 m. Det blev ett lopp där hon låg med i tätklungan upp till första vändningen. Där körde dock flera kanotister ihop vilket tvingade även Karin till att stanna upp och ta lång väg runt för att återuppta jakten på täten. Hon lyckades ta sig upp igen men orken tröt när farten skruvades upp igen och hon tappade viktiga meter inför de avslutande varven. Hon höll dock ihop väl och paddlade in som VM-femma. Ytterligare en topplacering med andra ord och en finfin avslutning på ett fenomenalt VM. 

Starkt VM av hela Svensktruppen 

Hela den svenska truppen har svarat för ett mycket bra VM. Flera finalplaceringar i både K1 och K2. Därtill har de precis bakom de absolut främsta visat att de tagit ett rejält kliv fram. Något som inte mindre än sex B-finalplatser vittnar om där de svenska kanotisterna gjort upp om placering 10-18. Ett fint kvitto på en positiv utveckling. Vi återkommer med en mer gedigen rapport från hela mästerskapet.

Alla resultat hittar ni här

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info