Hoppa till sidans innehåll

VM-stjärnorna glänste och John Hrons Pris vandrade vidare

2017-09-04 15:15
Sprintsäsongens sista stora regatta, Höstregattan, avgjordes på Rocksjön i helgen. Bland annat delades John Hrons Pris ut och landslagskanotisterna från VM-succén i Racice visade fortsatt hög klass.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Ännu återstår några höjdpunkter av den nationella sprintsäsongen, och därtill några attraktiva långlopp. Inte minst ska årets SUC/JUC-final genomföras kommande helg i Lidköping. Men i helgen genomfördes, en för året tidigarelagd, Höstregattan - säsongens sista stora regatta som bl.a. ligger till grund för kommande landslagstrupper.

John Hrons Minnespris vandrade vidare

1996, året efter mordet på John Hron instiftade hans föräldrar ett vandringspris till minnet av John som paddlade framgångsrikt med Kungälvs Kanotklubb. Sedan dess har priset årligen delats ut i samband med Höstregattan. John Hrons Minnespris delas ut till den bäst placerade tjej och kille som under året fyller 15 år (samma ålder som John själv skulle ha blivit året priset instiftades) på den kortaste distansen (John föredrog korta, snabba lopp). Priset hedrar Johns minne och den glädje han kände för kanotsporten och alla vänner både i hemmaklubben Kungälv och i Kanot-Sverige i stort.  


Pappa Tony Hron var på plats i Jönköping för att dela ut priset till minnet av hans son John, i år hette mottagarna Oskar Steen och Martina Wedebrand.

Årets mottagare av John Hrons Minnespris blev Lidköpings Martina Wedebrand och Bråvikens Oskar Steen. Det kommande året vårdar de, välförtjänt efter två fina lopp på K1 200 m, vandringspokalen och minnet lite extra.

Alla pristagare från 1996 fram tills idag hittar ni här.

VM-kanotisterna levererade

Under VM i Racice förra helgen levererade den svenska truppen ett mycket fin mästerskap. I helgen visade de att de bibehållit formen och radade upp nya fina lopp på Rocksjön. Karin Johansson bytte VM-silvret mot Höstregatta-seger på 1000 m och vann före Linnea Stensils och Moa Wikberg. På halva distansen 500 m, där Linnea Stensils vann B-finalen på VM, blev det en tät uppgörelse mellan Karin och Linnea. Karin lyckades dock vinna med 0,2 sek före Linnea med Moa Wikberg som trea. Linnea fick revansch när distansen 200 m stod på programmet, hon vann före Karin med 0,6 sek. Trea blev återigen Moa Wikberg, endast tiondelen bakom K2-partnern Karin.

I herrarnas K1-lopp var Martin Nathell återigen omöjlig på både 1000- och 500 m-distansen och vann båda. Dubbel silvermedaljör bakom Martin blev Albert Petersson som pressade Martin ordentligt på 500 m och endast var knappa 0,3 sek bakom. Emil Svensson var trea på 1000 m och Joel Elenius på 500 m. På 200 m var det 20-åringen Jesper Melvinger som paddlade snabbast. Han vann med 0,2 sek före Joel Elenius som var ytterligare 0,4 sek framför David Johansson som blev trea.

Vid sidan av de högklassiga seniortävlingarna bjöds det på många fina prestationer i övrigt. Höstregattan har som tradition att kanotisterna går upp en åldersklass vilket gör att sistaårsjuniorerna testar på seniorklassen o.s.v. På både dam- och herrsidan visade många av dessa uppgraderade juniorer framfötterna. I damklassen gick en stark juniortrio med Melina Andersson, Alva Johansen och Julia Lagerstam till K1-final. Även i herrklassen fick de etablerade seniorerna juniorsällskap i finalen på både 200 m och 500 m i form av Theodor Orban.

Alla resultat från Höstregattan hittar ni här.

 

 

 

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info